Studiu științific: Vaccinurile mRNA de la Pfizer și Moderna „cresc dramatic markerii inflamatori endoteliali și riscul de sindrom coronarian acut (SCA)”

Circulation, una din cele mai presigioase reviste de cardiologie, tocmai a publicat un studiu prin care trage un semnal de alarmă în legătură cu riscurile vaccinurilor pe bază de mRNA, respectiv cele produse de Pfizer și Moderna:

Grupul nostru (GD Biosciences, Inc, Irvine, CA) a folosit testul cardiac PLUS, o măsurare validată clinic a mai multor biomarkeri proteici care generează un scor care prezice riscul în următorii 5 ani a unui nou sindrom coronarian acut (SCA).

Scorul se bazează pe modificări de la norma biomarkerilor proteici multipli, inclusiv IL-16, o citokină proinflamatoare, Fas solubil, un inductor al apoptozei și factorul de creștere a hepatocitelor (HGF) care servește ca marker pentru chemotaxia celulelor T în epiteliu și țesutul cardiac, printre alți markeri.

Nivelurile peste normă ale acestora crește scorul PULS, în timp ce scăderea sub normă scade scorul PULS. Scorul a fost măsurat la fiecare 3-6 luni în populația noastră de pacienți timp de 8 ani.

Recent, odată cu apariția vaccinurilor mARN COVID 19 de la Moderna și Pfizer, am înregistrat schimbări dramatice în scorul PULS la majoritatea pacienților.

Acest raport rezumă aceste rezultate. Un total de 566 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 28 și 97 de ani, raportul bărbați:femei fiind de 1:1, monitorizați într-o practică de cardiologie preventivă, au avut un nou test PULS la 2 până la 10 săptămâni după a doua doză de vaccin COVID și a fost comparat cu scorul PULS anterior înregistrat 3 până la 5 luni înainte de vaccinare.

Nivelul de bază IL-16 a crescut de la 35=/-20 la 82 =/- 75 post-vaccinare; sFas a crescut de la 22+/- 15 la 46=/-24 post-vaccinare; HGF a crescut de la 42+/-12 la 86+/-31 post-vaccinare.

Aceste modificări au dus la o creștere a scorului PULS de la 11% la 25% a riscului de sindrom coronarian acut (SCA) în următorii 5 ani. La momentul prezentului raport, aceste modificări persistă timp de cel puțin 2,5 luni după a doua doză de vaccin.

Concluzionăm că vaccinurile ARNm cresc dramatic inflamația la nivelul endoteliului și infiltrarea celulelor T a mușchiului cardiac și acest lucru poate explica cazurile de tromboză crescută, cardiomiopatie și alte evenimente vasculare după vaccinare.

Sursa: Circulation


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Studiu științific: Vaccinurile mRNA de la Pfizer și Moderna „cresc dramatic markerii inflamatori endoteliali și riscul de sindrom coronarian acut (SCA)””

Comentariile sunt închise.