UPDATE. Italia REDUCE valabilitatea certificatului verde la ȘASE luni. Doza booster, administrată la TREI luni, în Franța

ACTUALIZARE ORA 10:30

După Italia, și Franța a anunțat, prin vocea premierului Jean Castex, că restrânge intervalul pentru booster la trei luni de la patru, a anunțat Reuters.

Franța a înregistrat, sâmbătă, peste 100.000 de noi cazuri de covid. De la începutul campaniei de vaccinare 52.712.462 de persoane au primit cel puţin o doză (78,2% din populaţie) şi 51.606.171 de persoane sunt vaccinate cu schema completă (76, 5% din populaţie), a anunțat, recent, AFP, citată de Agepres.

De la începutul campaniei de vaccinare cu doza de rapel, 21.947.185 de persoane au primit o doză suplimentară.

Știrea inițială

Certificatul verde cu două doze de vaccin, obligatoriu în Italia pentru numeroase activități și pentru toți angajații, va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster, după trecerea acestui termen, din februarie 2022, anunță agenția EFE, citată de Agerpres.

Totodată, Italia va începe să administreze doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-covid la patru luni după încheierea schemei de vaccinare faţă de termenul de şase luni din prezent, din 10 ianuarie.

Potrivit sursei citate, măsura este decisă într-o încercare de a atenua răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Reamintim că în Italia, rata de vaccinare era mai mare de 8o%, în luna octombrie.

Italia a raportat sâmbătă al treilea record consecutiv de contaminări cu noul tip de coronavirus, înregistrând în ultimele 24 de ore 54.762 de cazuri, comparativ cu 50.599 câte au fost înregistrate cu o zi înainte, a informat Reuters, citată de Agerpres.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE. Italia REDUCE valabilitatea certificatului verde la ȘASE luni. Doza booster, administrată la TREI luni, în Franța”

Comentariile sunt închise.