Elefantul din camera presei

Informațiile oficiale transmise de autorități confirmă că sunt identificate mai multe infectări cu tulpina Omicron la persoanele vaccinate decât la cele nevaccinate, așa cum se vede și din ultima statistică transmisă de Ministerul Sănătății și trecută în umbră de presa din România.

Bunăoară, Ministerul Sănătății a transmis, vineri, următorul comunicat de presă privind noile cazuri de infectare cu Omicron:

„Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi, 7 ianuarie 2022 confirmarea  a  112 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe.

Un număr de 11 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria.

Dintre cele 112 cazuri înregistrate, 37 sunt nevaccinate anti-covid”.

Dintr-un calcul simplu se poate deduce că diferența, anume 75, reprezintă persoanele vaccinate care s-au infectat, adică un procent de aproape 70%.

De altfel, un procent similar a fost anunțat de INSP și la sfârșitul lunii decembrie, după cum a relatat atunci RostOnline.

În schimb, iată cum a transmis presa această informație:

Digi24: INSP anunță 112 cazuri noi de infectare cu Omicron. Numărul total se ridică la 295

Agerpres: Ministerul Sănătăţii: 112 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron; patru sunt copii sub 9 ani

Hotnews: România a înregistrat 112 cazuri noi de infectare cu Omicron în ultima zi: Patru sunt copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 9 ani

G4Media: 112 cazuri noi de infectare cu Omicron confirmate în România, dintre care 4 copii sub 9 ani / Totalul ajunge la 295 de cazuri

 

Și exemplele pot continua.

Între timp, în umbra presei servile, guvernații continuă să discute despre impunerea certificatului sanitar, formă mascată de a obliga oamenii să se vaccineze, în loc să identifice soluții care să ajute real în lupta cu pandemia și care să protejeze sănătatea oamenilor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost