Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, DEZMINTE afirmațiile despre numărul mare de copii infectați. Sunt informații NEADEVĂRATE!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dezminte informația privind numărul mare de copii infectați cu covid, spunând că aceste anunțuri sunt neadevărate.

Declarația ministrului Rafila a fost făcută înainte de ședința de Guvern de miercuri.

„Am văzut în spaţiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate. I-am pus la dispoziție domnule ministru Cîmpeanu toate cifrele oficiale, care arată și tendința, nu numai cifra dintr-o anumită zi. Ieri erau 11 copii internați la Secția de Terapie Intensivă, cu 10 mai puținu decât în ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați, iar numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338. În mod evident, ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate, asigurarea asistenței medicale. Cred că această abordare legată de facilitarea testării va duce la controlul pandemiei, pentru că un caz diagnosticat și izolat, automat nu va mai transmite boala și cred că ăsta este un mare câștig, pe de o parte. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze, așa cum trebuie, de asistență de sănătate din timp și nu ajunge în stadii tardive ale bolii, greu controlabile, care au dus, ați văzut, la o mortalitate foarte mare”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Întreaga declarație este disponibilă aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, DEZMINTE afirmațiile despre numărul mare de copii infectați. Sunt informații NEADEVĂRATE!”

  1. Privind dezinformarea media si propaganda media pe banii publici practicata de 2 ani , domnul Ministru in cauza poate conform atributiilor sale sa faca o sesizare instiuitiilor abilitate ale statului pentru a verifica daca se practica sau nu o dezinformare publica prin asa zisi ” mediatori” in alti termeni ” agenti de manipulare media ” iar daca se practica de 2 ani de zile in ce scop a fost practicata pe banii publici . Credem ca domnul ministru in cauza are destula exeprienta in ” tehnica manipularii media si instrumentele ei . Cu respect pentru domnul Ministru in cauza , deoarece este primul Ministru care recunoaste oficial ” acesta manipulare mediatica ” referitor la tema in cauza , de 2 ani.

Comentariile sunt închise.