Presa ca ghioagă politică

Campania declanșată împotriva partidului Alianța pentru Unirea Românilor de site-ul G4Media, la care s-au raliat și alte instituții de presă, se bazează pe un rechizitoriu fals de la un capăt la altul, precizează copreședintele AUR, Claudiu Târziu, într-un punct de vedere transmis pe adresa redacției.

Am decis să publicăm integral documentul, pentru corecta informare a cititorilor noștri.

„Campania G4Media declanșată contra partidului Alianța pentru Unirea Românilor, la care s-au raliat și alte instituții de presă, se bazează pe un „rechizitoriu” fals de la un capăt la altul. Mai jos, vom demonta toate acuzațiile, punct cu punct.

FALS: G4MEDIA  – Asaltul asupra sediului Parlamentului din 21 decembrie 2021.

A fost un eveniment organizat de liderii AUR, în frunte cu George Simion, soldat cu violențe, intrarea în curtea Parlamentului, tentativa de intrare în clădirea Parlamentului, distrugerea mașinilor Ambasadei SUA și Ambasadei Japoniei.

FAPTELE – “Asaltul” e un abuz de interpretare jurnalistică a evenimentelor. Nu a existat un asalt. Protestele  din 21 decembrie 2021 NU au fost organizate de liderii AUR, ci de mai multe ONG-uri. AUR a susținut public protestul, a participat la el deschis, cu prezența în stradă a unor membri și simpatizați, precum și a ambilor copreședinți ai partidului, Claudiu Târziu și George Simion. Protestul din 21 decembrie 2021 NU s-a soldat cu nici măcar un singur incident violent care să fi fost documentat sau cercetat de autoritățile cu atribuții în domeniu. Intrarea protestatarilor în curtea Parlamentului a fost permisă de jandarmii responsabili cu paza imobilului, iar ea a fost parte a unui scenariu eșuat de compromitere a protestului pașnic prin provocatori specializați, așa cum, de altfel, copreședintele AUR George Simion a avertizat public încă din ajunul protestului. În legătură cu deschiderea benevolă a porților curții Parlamentului, dovezile video filmate de toate televiziunile prezente la eveniment sînt incontestabile. Mașinile celor două ambasade nu au fost distruse. Mașina Ambsadei Japoniei nu a fost atinsă, iar cea a Ambasadei SUA a fost vopsită cu un spray lavabil de către un protestatar care este anchetat pentru aceasta. Tentativa de intrare a cîtorva demonstranți în clădirea Senatului a fost oprită prin intervenția personală, fermă și hotărîtă, a liderului grupului senatorilor AUR, Claudiu Târziu, care, împreună cu liderul deputaților AUR, George Simion, i-au îndepărtat și i-au scos dincolo de porțile curții Parlamentului pe toți cei care pătruseseră în incintă. Și acest episod este filmat integral de toate echipele de televiziune care au relatat de la fața locului.

FALS: G4MEDIA – Numirea în funcția de președinte de onoare a lui Călin Georgescu, un admirator declarat al căpeteniei legionare Corneliu Zelea Codreanu care a comis asasinate politice, și a lui Ion Antonescu, responsabil de moartea a 280.000 – 380.000 de evrei și 11.000 de romi în Holocaustul din România.

FAPT  –  Călin Georgescu NU a fost nici numit, nici ales președinte de onoare al AUR. Doar i s-a propus această funcție de către un membru AUR, iar dînsul a spus că acceptă. AUR este condus de doi copreședinți – George Simion și Claudiu Târziu. Potrivit statului, președintele de onoare al AUR poate fi ales numai de congresul partidului. Următorul congres la termen va fi în 2024.

FALS: G4MEDIA – Minimalizarea Holocaustului. AUR a susținut în 3 ianuarie, într-un comunicat de presă, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă ”teme minore” care au fost ridicate la rangul de materii, în ceea ce califică a fi drept o ”acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

FAPT – Niciodată, cu niciun prilej, AUR NU a minimalizat Holocaustul. În comunicatul AUR din 3 ianuarie 2021, educația sexuală a fost calificată, distinct, drept o temă minoră, iar istoria Holocaustului o temă care poate “face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente.”

FALS: G4MEDIA Vizitele organizate la locuințele diverșilor politicieni, inclusiv la unele dintre casele președintelui Klaus Iohannis, manifestări similare cu ale legionarilor din perioada interbelică.

FAPTELE – “Vizitele”, cît se poate de reale, n-au atentat nici măcar cu o floare la integritatea imobilelor “vizitate” sau la cea a locatarilor acestora. Similaritatea cu manifestările legionarilor,  pe care G4Media o depistează, n-are nicio justificare sau documentare istorică și este strict exercițiul stîngaci de imaginație asociativă al unor susținători nedisimulați ai adversarilor politici ai AUR.  De remarcat, în context, că  G4Media nu a asociat cu manifestări legionare  “vizitele” similare și realmente injurioase  ale unor activiști #rezist la casele diverșilor politicieni din tabăra politică adversă USR, dublu standard care descalifică, și el, G4Media.

FALS: G4MEDIA – Violența fizică și de limbaj din Parlamentul României. George Simion și alți camarazi l-au îmbrâncit în Parlament pe deputatul liberal Daniel Fenechiu.

FAPT – George Simion și alți PARLAMENTARI AUR au pătruns într-o sală de ședință a unei comisii parlamentare făcându-și loc fără violență prin  intrarea la care deputatul liberal Daniel Fenechiu se opunea fizic.

FALS: G4MEDIAClaudiu Târziu l-a amenințat pe Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, spunându-i ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”. În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că ”dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”

FAPTELE – Claudiu Târziu a răspuns astfel unei acuzații, nefondată și neprovocată, a deputatului PNL Alexandru Muraru, care l-a apelat pe Claudiu Târziu, în timpul discursului de la tribuna plenului, cu “legionarule”.  De altfel,  Alexandru Muraru face obiectul unei acțiuni în justiție inițiată de AUR pentru acuzațiile aduse, acesta fiind sensul așa-zisei “amenințări”.

FALS: G4MEDIAParlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Titi Stoica, poreclit și Titi ”Patru Mâini”, l-au evacuat cu forța de la microfon pe deputatul liberal, Florin Roman, care încerca să conducă ședința Parlamentului în locul Ancăi Dragu.

FAPT – Însoțit de deputatul Titi Stoica, deputatul Antonio Andrușceac, în calitatea sa de chestor, l-a  îndepărtat, fără a folosi forța, pe deputatul liberal Florin Roman de la prezidarea neregulamentară  a unei ședințe de plen, la cererea expresă a președintei Senatului, doamna Anca Dragu, prezentă la același prezidiu, după apelurile repetate, în același sens, inclusiv ale grupului parlamentar USR.

FALS: G4MEDIAApologia făcută de senatorul AUR Sorin Lavric, ideolog al partidului, la adresa unor criminali de război condamnați – Mircea Vulcănescu și Radu Gyr. În 26 februarie 2021 senatorul AUR Sorin Lavric, i-a omagiat în plenul Senatului pe criminalii de război condamnați Mircea Vulcănescu și Radu Gyr și pe legionarul Valeriu Gafencu. Deputatul FCER Silviu Vexler a fost singurul parlamentar care a protestat, iar Sorin Lavric i-a replicat: “Aici nu este Palestina

FAPTE – Senatorul AUR Sorin Lavric, în declarații politice, NU face apologia “criminalilor de război” condamnați ca atare de justiția bolșevică din România de sub ocupație sovietică, ci omagiază contribuția acestor personalități ca opozanți ai “regimului comunist, nelegitim și criminal”, așa cum a fost el definit prin vocea președintelui României Traian Băsescu într-un document oficial al statului român. Cît despre acuratețea informațiilor vehiculate după ureche de G4Media, replica lui Sorin Lavric a fost “Aici nu e Fîșia Gaza”.

FALS: G4MEDIALuările de poziție frecvente ale comunității evreiești și ale Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, care condamnă „manifestările negaționiste ale partidului extremist AUR”.

FAPT – Luările de poziție respective nu se bazează pe realități sau pe fapte concrete, ci eminamente pe interpretările și percepțiile greșite și rău-voitoare induse de o presă partizană, care nu slujește adevărul, ci sînt intrumente de propagandă politică. Or, menirea de căpătîi a propagandei este tocmai ocolirea adevărului. Așa-zisul negaționism al AUR a fost dezmințit fără echivoc în repetate rînduri de liderii și comunicatorii partidului prin frecvente poziționări explicite, prin declarații publice fără echivoc, inclusiv prin scrisoarea deschisă adresată ambasadorului israelian în România sub semnătura copreședintelui AUR Claudiu Târziu și, deloc în ultimul rînd, printr-o detaliată expunere a faptelor transmisă oficial de AUR parchetului de la lîngă ÎCCJ.

FALS: G4MEDIA – Relatările din presa occidentală și din agențiile internționale de presă care califică la unison AUR drept ”partid de extremă dreaptă”, în special după asaltul asupra Parlamentului.

FAPT – AUR este, prin doctrină și statut, un partid de orientare conservatoare, care funcționează riguros în conformitate cu legislația României, stat membru al UE și NATO. Așa-zisul “unison” al presei și agențiilor internaționale nu este unison. O etichetă NU este o relatare. Cît despre “asaltul” asurpa Parlamentului,  FAPTELE dovedesc exact contrariul”.

Știri pe acest subiect:

G4Media și falsurile


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Presa ca ghioagă politică”

  1. Sunt doua aspecte intotdeuana in ” teoria informatiei ” , adica informatie si contr-informatie , fiecare din aceste doua elemente de baza ale teoriei lui Von Neuman ( se gasec pe internet accesibile oricui ) si ale practicii de zi cu zi milenare, DE CAND S-A INVENTAT STATUL de fapt au un simplu ” tatuc ” , asa cum scrie in ” MANUAL ” , ” cea mai buna dezinformare sau informare este adevarul fiindca fiecare il intelege dupa mintea sa ” , adica ca in matematica ” negarea negatiei este adevarul demonstrat ” dar nu traim in matematica in abstract , de aceea avand in vedere ca prima analiza in declaratiile mediatice pleaca de la ” cine detine ca proprietarii respectivele agentii direct CA ACTIONAR sau prin interpusii ” , raspunsul este conform zicalei ROMANE , ” ghici ciuperca zburatore , avion ce e ? ” adica conationalii sau etnici DE ALTA ETNIE , de originea ” ciupercii ” , al doilea aspect , ” de unde provine atacul media ? ” de la declaratia in cauza ” Holocaust ” in Romania , care inca nu este definit legal prin lege , al treilea asepct ” de ce personajele omagiate nu sut bune si sunt ” spionii, securisti deghizati , legionari , etc ” tema veche de 70 de ani a contra-informatiei „FALSE DENIGRATOARE ” adica : legionarii , securistii si alti ” spioni ” . DAR DACA ESTE PREGATIT SI CUNOSTI ADEVARUL SI IL POTI DOVEDII PRIN FAPTE, INSCRISURI , SPECIALISTI IN PROMOVAREA ADEVARULUI PE INSCRIS SI NU PE INTERPRETARE , CONTRA-INFORMATIA MINCIUNII SE VA TRANSFORMA IN INFORMATIA ADEVARULUI SI ATUNCI VEI CASTIGA , CA INDIVID, CA GRUP POLITIC , CA NATIUNE . SIMPLU . Ramane de vazut ce specialisti in ” contra-informatia mediatica a minciunii ” detine partidul in cauza AUR , care poate de la ” pregatirea lor ” trebuie sa plece mai departe . Cu respect pentru adevaratii profesionistii prinvind ” informatia ” si ” contra-informatia ” si nu pentru ” servitorii manipulatori media mai pregatiti sau mai putin pregatiti , mai platiti sau mai putin platiti ” dupa prestanta actoriceasca de scena” a regizorului real de informatie .

  2. G4MEDIA este o latrina populata de niste vietuitoare care au orientari antidemocratice si antiromanesti.

Comentariile sunt închise.