Șefa Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Alexandra Toader, a DEMISIONAT din funcție

Președintele executiv al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc (IICCMER), Alexandra Toader, a anunțat, luni, că a demisionat din funcție.

Anunțul a fost făcut pe Facebook, după circa patru săptămâni de când mai mulți mulți cercetători, angajați sau colaboratori ai IICCMER i-au solicitat premierului Nicolae Ciucă demiterea sa din funcție.

Acum, Alexandra Toader acuză „piedici constante din partea anumitor instituții ale statului sau atacuri virulente la adresa vieții private”.

„ (…) În pofida efortului sistematic în care m-am ancorat, am întâmpinat piedici constante din partea anumitor instituții ale statului sau atacuri virulente la adresa vieții private, acțiuni care mi-au provocat un grav prejudiciu de imagine, în ciuda lipsei de consistență a falsurilor lansate în spațiul public. Este regretabil faptul că privarea unor salariați / terțe persoane de privilegii financiare și de orice altă natură (privilegii de care unii au beneficiat anterior și care pot fi plasate la limita legii) a generat acțiuni abjecte, cu scopul inducerii în eroare a celor mai înalte foruri decizionale”, a precizat Alexandra Toader.

Alexandra Toader a fost numită în funcţia de preşedinte executiv IICCMER în ianuarie 2020, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Mai mulți cercetători, angajați sau colaboratori ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) i-au transmis premierului Nicolae Ciucă, în 23 decembrie 2022, o scrisoare deschisă prin intermediul căreia au solicitat demiterea șefei IICCMER, Alexandra Toader.

Motivele dezvăluite în document sunt uluitoare, de la managementul defectuos, până la lipsa de respect față de victimele comunismului și urmașii acestora sau la presiunile constante exercitate de Alexandra Toader asupra angajaților IICCMER.

Un exemplu menționat în scrisoare se referă la desemnarea anumitor cercetători ca responsabili de toaletele, birourile, holurile și bucătăriile instituției, fără ca aceste atribuții să existe în fișa postului. Vicepreședintele IICCMER, Adrian Niculescu, a fost desemnat responsabil cu toaletele din instituție.

Scrisoarea deschisă este disponibilă aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Șefa Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Alexandra Toader, a DEMISIONAT din funcție”

Comentariile sunt închise.