Factură URIAȘĂ la gaze, la un centru social pentru copii sărmani. Părintele Dan Damaschin: Gramul de aur este mai ieftin decât kilowatul de la calorifer. Nu mai au dau mâncare copiilor sau să stăm în frig?

Facturile uriașe lovesc și în copiii sărmani, un astfel de caz fiind semnalat zilele trecute de părintele Dan Damaschin, omul cunoscut pentru ajutorul dat miilor de copii săraci din județele Moldovei.

Acum, părintele Dan Damaschin a primit, la unul dintre centrele sociale, o factură la gaze de peste 17.000 de lei, de 6 ori mai mare față de anul trecut, deși consumul a rămas același.

Părintele a făcut, pe Facebook, un apel impresionant, intitulat „S.O.G, nu S.O.S! SALVAȚI OAMENII DE GAZE”.

„Oare copiii celor care au făcut prețul la energie – nici nu mă interesează c-or fi fabricanți, distribuitori sau oameni politici ce coordonează niște instituții abilitate să protejeze populația, mă întreb încă o dată, oare mănâncă vânt și soare? Stau și tremură clănțănind din dinți cu păturile lor cu puf de pinguin? Sau pe spatele orfanilor mei, lipsindu-i de mâncare și de haine își fac salarii de zeci de mii de euro și, asemeni unor hiene așteaptă să crăpăm unul câte unul, pentru a ne vinde pielea?

Poate că dumneavoastră, oamenii buni care ne-ați sprijinit dintotdeauna, nu ne veți lăsa să se întâmple nu știu ce nenorocire, cel puțin cu acești copii pe care îi iubim atât de mult și care merită tot ce-i mai bun.

Dar cu ceilalți 10.000 ai noștri și cu sutele de mii din toate cătunele abandonate de regulile verzi ale U.E. cum rămâne?

Am sentimentul că-n istoria asta zbuciumată a neamului omenesc au mai existat personaje care au făcut politici de tipul – „După noi potopul”, dar poate învățăm de la ei că nu e bine să batjocorești sărmanii și orfanii și să te joci… cu gazul.

Domnul Iisus Hristos să dăruiască tuturor sărmanilor noștri putere și căldură aducătoare de speranță!”, a scris părintele Dan Damaschin.

Cazul a ajuns și în atenția presei, mai multe publicații semnalând această situație dificilă și făcând un apel pentru cei care pot să ajute.

„Eu nu știu ce să fac în clipa de față, o factură de 17.000 de lei care trebuie plătită mă pune în situația de a nu mai da mâncare copiilor sau să stăm în frig pentru că gramul de aur este mai ieftin decât kilowatul de la calorifer”, a spus părintele Dan Damaschin, fondator Asociația Glasul Vieții, pentru ȘtirileProTV.

În Centrul „Sfinții Cosma și Damian” sunt cazate 40 de fete, eleve și studente din comunele județului Iași, care nu ar fi avut nicio șansă la o educație mai bună fără sprijinul părintelui Damaschin.

Într-un alt centru din apropiere, părintele oferă cazare și pentru 30 de băieți cu rezultate bune care provin, la fel, din familii sărmane.

„Imaginați-vă că pe lângă cele două centre mai sunt încă vreo 5 case pentru mame și vreo 25 de garsoniere cu mame singure, îmi imaginez ce va fi zilele acestea când sute de mame vor veni la spital să se plângă că nu au cu ce plăti curentul sau gazul”, a explicat părintele Dan Damaschin.

Cum puteți ajuta:

Asociația ,,Glasul Vieții”

Cont: Banca Transilvania

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)

COD SWIFT: BTRLRO 22

RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)

RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)

RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

Paypal: [email protected]

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost