DSU, condus de Arafat, face o platformă care va scana presa online. În algoritmii propuși, cine asociază Guvernul, președintele și premierul cu corupția ori incompetența e suspect de propagandă rusă

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, anunță Profit.ro.

Scopul oficial este identificarea surselor de dezinformare și propagandă  în contextul conflictului din Ucraina.

În fapt, avertizează sursa citată, pentru presa de investigație, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupție, incompetență sau alte deficiențe în Guvern, l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe rețele sociale.

Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinațiile care avertizează o „posibilă dezinformare și propaganda rusă” în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau președintele Iohannis cu un context de „corupție” ori „incompetență”, având ca marker de dezinformare expresii precum „mizerie” sau „furtișag”.

Echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relații publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe email (detalii mai jos), să desemneze câte un reprezentant în grupul de lucru și să vină, până vineri, 11 martie, cu observații pe narativele și cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare și în parametrii de analiză.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „DSU, condus de Arafat, face o platformă care va scana presa online. În algoritmii propuși, cine asociază Guvernul, președintele și premierul cu corupția ori incompetența e suspect de propagandă rusă”

  1. Corect domnule , Arafat propune GUVERNUL SI PRESEDINTELE APROBA , copie Putin si guvernul sau, la ala este cu ” oligarhii cu traditie de vreo 30 de ani ” , la noi cu ” oligarhii cu viitoare traditie , democratica , capitalista de vreo 30 de ani ” . Domnule asa gandea si Ceausescu , in 65 dar ala maca a facut ceva pentru tara aceasta si acest popor pana in 85 a dat locuri de munca , a dat case , a dat eductie , a dat spitale , a dat SIGRURANTA NATIONALA , dar tot acolo a ajuns , la ” justititia momentului ” , celui mai mic ca el Iliescu , niciodata domnul in cauza , nu va stii CAND SI CUM sigur va ajunge la ” justitia momentului ” a partenerilor sai externi si interni in cauza , care astazi il sustin fiindca ” produce ” , maine cine poate stie ? .

Comentariile sunt închise.