Placă comemorativă în cinstea Părintelui Iustin Pârvu, sfințită la Aiud. Părintele neurochirurg Ștefan Mindea, la slujba de pomenire pentru mărturisitorii din închisori

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a sfințit sâmbătă la Mănăstirea „Sf. Cruce” din Aiud o placă comemorativă închinată Părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu, unul dintre ctitorii principali ai așezământului monahal ridicat pe osemintele martirilor, anunță Basilica.ro.

Sfințirea plăcii comemorative a avut loc după o slujbă de pomenire pentru mărturisitorii din închisorile comuniste organizată în ajunul hramului Mănăstirii Aiud.

PS Paisie a subliniat că aceste comemorări sunt un semn de iubire și „înseamnă o neuitare și o cinstire a celor care nu au avut nimic de câștigat decât dragostea pentru Hristos, dragostea pentru neam și țară și dragostea pentru aproapele”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a făcut referire la vremurile actuale când ne încearcă boli și războaie și a îndemnat „să nu ne temem, ci dimpotrivă, să le primim pe toate cele care vor veni în viața noastră, ca din mâna lui Dumnezeu”. El a subliniat că puterea cea mai mare pe care o are creștinul rămâne iubirea de vrăjmași.

„Să ne rugăm ca Domnul să ne întărească în rugăciune!”, a îndemnat ierarhul.

La comemorare au slujit alături de PS Paisie: Protos. Gavriil Vărvăruc, starețul mănăstirii „Sfânta Cruce” din Aiud, Protos. Justin Dănilă, starețul Mănăstirii Văcăreștii Noi din Constanța, și Pr. neurochirurg Ștefan Mindea, cu toții ucenici apropiați ai Părintelui Iustin Pârvu.

Citatul din Părintele Iustin, care a fost inscriptionat pe placa comemorativă:

„Mai am o neliniște: Să îi văd pe acești martiri canonizați. Acești Sfinți ai închisorilor formează cea mai măreață și frumoasă coroană pentru împodobirea țării noastre înaintea lui Dumnezeu”.

@Mădălina Marcu/Basilica.ro

Reamintim că Sfântul Sinod al al Bisericii Ortodoxe Române a decis, în ședința de joi, 25 februarie 2021, începerea demersurilor de canonizare a unor mărturisitori şi mari duhovnici misionari români din timpul comunismului, după cum a relatat atunci RostOnline.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Placă comemorativă în cinstea Părintelui Iustin Pârvu, sfințită la Aiud. Părintele neurochirurg Ștefan Mindea, la slujba de pomenire pentru mărturisitorii din închisori”

Comentariile sunt închise.