Producătorii de materiale de construcții avertizează: Programul UE „Green Deal” va ÎNCHIDE unele fabrici din România, promovând soluții și direcții total eronate

Programul european de mediu „Green Deal” va duce pe termen mediu la închiderea unor fabrici din România, promovând soluții și direcții total eronate, avertizează președintele producătorului de materiale de construcții CELCO, Nicolae Dușu.

Potrivit acestuia, majorarea prețului certificatelor CO2 nu se va opri curând, dat fiind contextul dificil și incert actual.

În plus, varul și celelalte sectoare industriale care nu vor putea să se alinieze rapid cu tehnologii verzi sau soluții de eliminare a CO2, neexistând astfel de proiecte în dezvoltare, cu atât mai puțin testate, riscă să-și închidă capacitățile de producție.

„Programul european de Green Deal este desigur necesar, dar soluțiile și direcțiile date sunt total eronate. Dacă Uniunea Europeană va continua în același mod, Europa trebuie să se pregătească de crize după crize”, a declarat Nicolae Dușu într-un interviu pentru Profit.ro.

Compania CELCO produce BCA, termoizolații, var, adezivi și mortare, utilizate în construcții și industrii conexe precum siderurgia și metalurgia.

Știri pe acest subiect:

„Green Deal”-ul european ar putea închide minele românești, lăsând pe drumuri 15.000 de oameni. Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Este obligatorie o strategie pe termen lung, altfel minele riscă să fie închise, iar minerii și familiile lor să rămână muritori de foame

Adio cărbunelui! Cu ce mandat negociază România la Bruxelles închiderea minelor românești?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Producătorii de materiale de construcții avertizează: Programul UE „Green Deal” va ÎNCHIDE unele fabrici din România, promovând soluții și direcții total eronate”

  1. Afara din UE si din NATO . Orientarea relatiilor economice ale României catre alte tari . Ne vor distruge .

Comentariile sunt închise.