Senatorul Claudiu Târziu (AUR), prezent în regiunea Odesa, mesaj de suflet pentru românii din Ucraina: România nu vă uită și vă va ajuta întotdeauna!

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a transmis un mesaj de suflet pentru românii din regiunea Odesa din Ucraina, exprimându-și speranța că, după încheierea războiului, limba română va putea reveni în școlile și bisericile românești din Ucraina, iar drepturile românilor de acolo vor fi recunoscute, garantate, respectate și asigurate efectiv.

„În calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, i-am vizitat din nou pe frații noștri din Ismail și Hagi-Curda – Ucraina (regiunea Odesa).

Întîlniri de suflet cu părintele Mihai Stegărescu, protopopul de Ismail al Episcopiei Basarabiei de Sud (Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române), cu reprezentanți ai așezămintelor școlare cu predare în română, precum și cu enoriași ai parohiei ortodoxe române cu hramurile ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ierarh Nicolae” din Hagi-Curda.

Am fost în măsură să însoțesc un prim lot de ajutoare umanitare colectate în București, urmînd ca fraților noștri din raioanele Ismail și Cetatea Albă să le mai parvină și alte ajutoare colectate în Țara mamă, constînd în alimente neperisabile, medicamente, articole de igienă și îmbrăcăminte.

Cu inima deschisă și, totodată, întristată, am putut să văd cum, dincolo de nevoile materiale, oamenii au nevoie, mai ales în aceste zile de urgie, de empatie și de iubirea aproapelui, simțăminte pe care liderii de moment ai României nu știu să dea dovadă.

Am spus tututor celor cu care m-am întîlnit că sîntem și sufletește alături de ei, că încercăm să facem tot posibilul pentru a ajuta și că ne rugăm pentru revenirea timpurilor pașnice, în care viața își va relua cursul firesc și pe aceste meleaguri.

Este a treia vizită pe care o fac în sudul Basarabiei (regiunea Odesa) de cînd am preluat, cu un an în urmă, președinția Comisiei senatoriale pentru românii de pretutindeni.

Sper că, după încheierea acestui război absurd dezlănțuit de Moscova, se va da curs cererii de înființare la Ismail a unui Consulat general al României, că limba română va putea reveni în școlile și bisericile românești din Ucraina și că drepturile fraților noștri vor fi recunoscute, garantate, respectate și asigurate efectiv”, a scris, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Știri pe subiect:

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Invit Parlamentul de la Chișinău să voteze o declarație de REUNIFICARE cu România!

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, întâlnire cu PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud

 

 

Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR), prezent în regiunea Odesa, mesaj de suflet pentru românii din Ucraina: România nu vă uită și vă va ajuta întotdeauna!”

Comentariile sunt închise.