Acad. Ioan Aurel Pop: Astăzi nu mai punem bază pe învățătură. Ne gândim că toate noțiunile de care avem nevoie în viață sunt depozitate în memoria calculatoarelor. O greșeală fatală!

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, atrage atenția că tendința de a renunța la învățătură, considerând că toate noțiunile de care avem nevoie în viață sunt depozitate în memoria calculatoarelor, este o greșeală fatală, în urma căreia riscăm să ne pierdem esența umană.

Omenirea nu are nevoie de roboți, ci de oameni cu sentimente, capabili să facă alegeri în viață, subliniază acad. Ioan Aurel Pop, într-un interviu difuzat de TrinitasTV.

„Astăzi nu mai punem baza necesară pe învățătură, gândindu-ne greșit că toate noțiunile de care avem nevoie în viață ca să putem trăi sunt depozitate în memoria calculatoarelor.

Fiind acolo, noi avem siguranța că ele nu vor dispărea niciodată, și apăsând câteva butoane dăm de toate informațiile de care avem nevoie. Prin urmare, capul nostru trebuie să rămână gol de conținut și să ne trăim viața ușor, fără niciun efort.

O greșeală fatală!

Învățătura este secretul inteligenței. Un om inteligent e acela care are în minte acumulate foarte multe cunoștințe, pe care le poate pune în diferite ecuații, poate jongla cu ele, și pe baza aceasta poate lua decizii.

Pentru ca învățătura să se desfășoare bine e nevoie, în primul rând, de oameni care știu să predea bine, din suflet.

Apoi, învățătura are nevoie de fixare și pentru fixare trebuie repetiție. Unii cred că dacă repetăm, ne prostim. Nu! Repetiția e mama învățăturii! Deci este nevoie de fixare și de recapitulare. Aceste lucruri astăzi în școli nu se mai fac aproape deloc, pe motiv că sunt depășite de istorie. Lucru complet fals!

Omenirea nu are nevoie de roboți! Omenirea, ca să rămână omenire, are nevoie de oameni cu sentimente. Oamenii cu sentimente sunt cei care pot face alegeri în viață.

Dacă mașinile ne fac alegerile în viață, dacă ne bazăm doar pe calculatoare, ne pierdem esența umană. Esența umană este gândirea proprie, independentă și posibilitatea de a lua decizii inteligente”, spune președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Acad. Ioan Aurel Pop: Astăzi nu mai punem bază pe învățătură. Ne gândim că toate noțiunile de care avem nevoie în viață sunt depozitate în memoria calculatoarelor. O greșeală fatală!”

Comentariile sunt închise.