Elon Musk cumpără Twitter pentru 44 miliarde de dolari/ „Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale”

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a ajuns luni la un acord privind achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc pentru 44 miliarde de dolari, transmite agenția Reuters, citată de Agepres.

După anunţarea informaţiei acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

Discuţiile privind finalizarea acordului, care săptămâna trecută părea nesigur, au accelerat în weekend după ce Musk i-a încântat pe acţionarii Twitter cu detaliile financiare ale ofertei sale.

„Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale, şi Twitter este piaţa digitală a oraşului unde sunt dezbătute problemele vitale pentru viitorul umanităţii”, a spus Elon Musk.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost