Asociația Națională a Profesorilor de Științe din SUA recomandă folosirea expresiilor „persoană cu ovare” și „persoană cu testicule” în loc de „mamă” și „tată”

Biologia este știință și este extrem de clară când e vorba despre sexul unei persoane. Omul are o pereche de cromozomi sexuali, respectiv o combinație a cromozomilor X și Y, iar felul în care aceștia sunt aranjați determină sexul unei persoane. Perechea de cromozomi XX determină sexul feminin, iar perechea XY determină sexul masculin al unei persoane. Bebelușul moștenește un cromozom de a mamă și unul de la tată. De la mamă poate moșteni doar cromozomul X, iar de la tată poate moșteni fie cromozomul X, fie cromozomul Y.

Dar iată că Asociația Națională a Profesorilor de Știința au o altă idee. Aceștia au publicat un ghid intitulat „Biologie inclusivă: model de lucru. Strategii practice pentru predarea despre gen, sex și sexualitate în cadrul lecțiilor de biologie”, în care practic rescriu biologia.

Astfel, profesorilor li se sugerează să nu mai folosească cuvinte clasice cum ar fi „femeie”, „bărbat”, „mamă”, „tată”, „părinți”, ci să folosească expresii care să reflecte multitudinea de genuri care zic ei că există.

Expresiile sugerate sunt „persoană cu ovare„, „persoană cu testicule„, „persoanele care transmit viața biologică” sau „persoanele care dau genele„. Asta pentru că ei consideră că „persoana cu ovare„, deși a dat naștere copilului, poate fi bărbat sau „persoana cu testicule„, deși a contribuit cu spermatozoizii, poate fi femeie.

Nici măcar matematica nu mai e acceptată. Conform ghidului, cei doi cromozomi sexuali X și Y nu pot forma doar perechile XX și XY, ci și altele: XX și XY sunt cele mai comune combinații ale cromozomilor sexuali. Care sunt combinațiile alea speciale, revoluționare și rare nu ni se spune. Ni se spune doar că majoritatea statisticilor folosite în domeniul medical folosesc date provenite de la populația albă, heterosexuală și de origine europeană. Vor să insinueze că ar exista diferențe biologice între rasa albă și cea neagră, de exemplu? Nu se știe pentru că nu elaborează.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Asociația Națională a Profesorilor de Științe din SUA recomandă folosirea expresiilor „persoană cu ovare” și „persoană cu testicule” în loc de „mamă” și „tată””

Comentariile sunt închise.