Concurs de artă plastică în memoria eroului Vasile Motrescu, ultimul partizan al Bucovinei

Asociația Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa din Vicovu de Jos anunță lansarea unui concurs de artă plastică în memoria luptătorului anticomunist Vasile Motrescu, ultimul partizan al Bucovinei.

Concursul constă în realizarea unui portret al partizanului Vasile Motrescu, născut în Vicovu de Jos, executat de regimul comunist în 1958, la penitenciarul Botoșani.

„Copii ale lucrării câștigătoare vor fi dăruite familiei partizanului Vasile Motrescu, drept recunoștință și ca recunoaștere a sacrificiilor indurate în timpul regimului comunist și după aceea, şcolii din Vicovu de Jos și Muzeului de Istorie din municipiul Suceava.

Pentru inspirație, se pot folosi și fotografiile care se găsesc pe website-ul nostru. Portretul va fi realizat în stil cărbune ori peniță ori digital, fie monocolor, fie color. Lăsăm creatorului libertatea de creație în ce privește ipostaza și detaliile, dar precizăm că vor fi apreciate elementele de circumstanțiere locală și temporală”, anunță Asociația Arboroasa.

Termenul de predare a lucrărilor este 1 august 2022, data expedierii prin poștă sau curierat. Costul transportului este suportat de organizatori. Premiul pentru lucrarea câștigătoare este de 1.600 de lei.

Înscrierile se vor face până la 1 iulie 2022, la adresa de e-mail [email protected]


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost