Nota 5 la Limba română la examenul de Bacalaureat și armata la Securitate. Dezvăluiri despre CV-ul lui procurorului Bogdan Licu, noul judecător la Curtea Constituțională (presă)

Procurorul general adjunct Bogdan Licu, validat, marți, de Parlament în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, a obținut nota 5 la proba de Limba română la Bacalaureat și a făcut armata la Securitate, dezvăluie Emilia Șercan, jurnalista care a scos la iveală și plagiatul lui Licu.

„La audierea din Parlament de săptămâna trecută, Bogdan Licu a declarat că notele mici din facultate și de la licență le-a lua pentru că a trebuit să își întrețină familia, deci au fost un accident, iar noi ar trebui să înțelegem că el a fost un tip strălucit la învățătură.

Haide să vedem dacă lucrurile stau chiar așa.

Diplomele de studii ale lui Bogdan Licu dezvăluie un elev mediocru în liceu, nu numai un student mediocru în facultate.

A urmat clasele a IX-a și a X-a la Liceul de Filologie-Istorie din Craiova, la profilul Chimie-Biologie, iar din clasa a XI-a, s-a mutat la Liceul Sanitar din București.

În perioada comunistă, învățământul liceal era împărțit în două:

  • treapta I, echivalentă claselor a IX-a și a X-a;
  • treapta a II-a, echivalentă claselor a XI-a și a XII-a.

Pentru a trece din clasa a X-a într-a XI-a era necesar un examen de promovare, numit și „examen de treaptă”.

Liceele sanitare, la fel ca și liceele pedagogice, erau unele dintre cele mai căutate în acea perioadă pentru că la finalul lor aveai deja o meserie în mână, cea de asistentă medicală, respectiv cea de educatoare sau învățătoare.

Bogdan Licu promovează în clasa a XI-a la Liceu Sanitar din București în 1986, la profilul Sanitar – Laborant farmacie, pe care îl termină în vara lui 1988. Examenul de bacalaureat de la finalul clasei a XII-a l-a promovat cu media generală 7,00.

Sursa foto: Emilia Șercan/Facebook

A obținut nota 5 la Limba română, 6 la Chimie, 8 la Biologie și 9 la proba practică.

Notele pentru cei patru ani de studiu din liceu nu fost mediocre și submediocre: 7,66 în clasa a IX-a, 7,25 în clasa a X-a, 5,62 în clasa a XI-a și 6,35 în clasa a XII-a.

După terminarea liceului, în vara lui 1988, a fost înrolat în armată un an și jumătate pentru că nu a intrat sau nu a dat la facultate.

Sursa foto: Emilia Șercan/Facebook

Evenimentele din decembrie 1989 l-au prins în armată, despre care surse din mediul judiciar susțin că Bogdan Licu a făcut-o la trupele de Securitate în București, iar în zilele revoltei din decembrie 1989 ar fi făcut parte dintr-un detașament campat la Palatul Regal, adică exact peste drum de sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Armata a terminat-o în 1990, iar imediat după s-a angajat ca asistent sanitar la o unitate de jandarmi din București (mulți care vor să ascundă că au lucrat la Securitate înainte sau imediat după 1990 spun că au lucrat la Jandarmi).

Abia un an mai târziu, în 1991 a devenit student la Facultatea de Drept a universității private „Spiru Haret”, care abia se înființase.

Licu nu a excelat la învățătură nici în anii din facultate, după cum am arătat deja.

În anul I a obținut media 6,69, în anul II 7,25, în anul III 7,80, iar în anul IV 6,60, cu o medie generală a celor patru ani de studiu de 7,08.

Examenul de licență l-a susținut și trecut târâș-grăpiș, în februarie 1996, deci nu odată cu promoția lui, in iunie 1995, atunci când a terminat facultatea, ci în următoarea sesiune. Asta înseamnă că fie nu s-a prezentat la examen în iunie 1995, fie l-a picat.

În februarie 1996, la examenul susținut la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – pentru că Universitatea „Spiru Haret” nu era acreditată și nu avea dreptul de a organiza examene de licență -, Bogdan Licu a obținut nota 5 la Drept penal, și 6 la Drept civil. Și asta știm deja.

Zece luni mai târziu, la 1 decembrie 1996, Bogdan Licu devenea procuror. Cum a intrat în magistratură Bogdan Licu cu aceste note? O întrebare bună, la care statul român are obligația să răspundă în aceste circumstanțe, nu numai Licu însuși.

Încă un element important de CV: în 2003 începe ascensiunea lui în cadrul sistemului judiciar, iar odată cu ea acesta bifează un curs la Colegiul Național de Apărare al MApN în 2003, și unul la Colegiul Național de Informații al SRI în 2004. Abia după aceea prinde drag de carte, dă gata un masterat la o altă prestigioasă universitate privată, „Nicolae Titulescu”, în Drept Penal, și un altul în Relații Internaționale și Integrare Europeană la SNSPA.

După care urmează în mod firesc un doctorat plagiat, făcut la Academia SRI sub bagheta inegalabilului impostor Gabriel Oprea.

Având în vedere traseul lui academic, dar și cel profesional, care îi este cunoscut, nu mai reiau, întrebare e cine se află, totuși, în spatele numirii lui Bogdan Licu la CCR?”, a scris, marți, pe Facebook, jurnalista Emilia Șercan.

Context:

Camera Deputaţilor l-a ales, marţi, pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, anunță Agerpres.

Licu, propus de PSD pentru această funcţie, a obţinut 208 voturi „pentru” şi 93 „împotrivă”. Votul a fost secret cu buletine.

Bogdan Licu va ocupa funcţia de judecător al CCR pe locul actualului preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră în luna iunie.

Cristian Danileţ, propus de USR, a obţinut 59 voturi „pentru” şi 242 „contra”, în timp ce candidatul propus de AUR, Ioan Sabău-Pop, a întrunit 34 voturi „pentru” şi 267 „contra”.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Nota 5 la Limba română la examenul de Bacalaureat și armata la Securitate. Dezvăluiri despre CV-ul lui procurorului Bogdan Licu, noul judecător la Curtea Constituțională (presă)”

Comentariile sunt închise.