Personaje din jocuri video de groază invadează lumea copiilor. Avertismentul specialiștilor referitor la păpușile „Huggy Wuggy”: pot produce insomnii, coșmaruri, anxietate

Păpușile „Huggy Wuggy”, jucării foarte căutate de copiii din întreaga lume, sunt  personaje principale dintr-un joc de groază adresat copiilor de peste 12 ani, în legătură cu care specialiștii au transmis avertismente foarte clare.

Copiii care se joacă cu aceste plușuri se pot confrunta cu anxietate, insomnii și chiar boli de inimă, spun specialiștii, potrivit ȘtirileProTV.

Păpuşa „Huggy Wuggy” este realizată dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi. Păpuşi sunt cu toate personajele din joc, doar culorile diferă.Păpușa Huggy Wuggy este una dintre cele mai dorite jucării, dintr un joc video de groază, în care mascota are un rol agresiv.

„Copiii mici nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este că și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecinţe emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică. Sudiile pe termen lung și pe adulţi pot apărea boli cardiace, cardiovasculare chiar”, spune Mădălina Manea, psihoterapeut.

Păpușile Huggy Wuggy au generat controverse în mai multe ţări. În Marea britanie, poliţiştii şi reprezentanţii mai multor școli le-au atras atenţia părinţilor să fie atenţi la mesajele promovate de jocul în care apar aceste păpuşi.

Părinți, atentie la versurile cantecului din filmuletele de pe youtube!

„Numele meu este Huggy Wuggy
Corp neclar și drăgălaș
Nu vrei să vii să mă îmbrățișezi?
Îmbrățișează-mă zi și noapte
Dinții ascuțiți te lasă să sângerezi
Ține-mă până mori.
Îmbrățișează-mă până mori.

Știu unde te ascunzi.
Pe gurile de ventilație aluneci
Nu știi că te voi găsi?
Oriunde ai umbla
Oriunde te duci
În întuneric aștept
Nu există scăpare.
Nu știi că sunt chiar în spatele tău?
Mai aproape decât crezi.
Promit că nu voi muşca atât de tare
Doar crede în zâmbetul meu.

Chiar dacă nu mi-e foame
Tot vreau să te gust
Doar o mușcătură mică
Nu vrei să vii să mă îmbrățișezi?
Ține-mă până mori.
Îmbrățișează-mă până mori.”

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Personaje din jocuri video de groază invadează lumea copiilor. Avertismentul specialiștilor referitor la păpușile „Huggy Wuggy”: pot produce insomnii, coșmaruri, anxietate”

Comentariile sunt închise.