Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, despre scandalul așa-zisului imn secuiesc: Este dreptul constituțional al etnicilor maghiari de a-și folosi simbolurile

Intonarea de către jucătorii națonalei României a imnului secuiesc după meciul cu Ungaria este dreptul constituțional al etnicilor maghiari de a-și folosi simbolurile, susține președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos.

Momentul în care a izbucnit scandalul este „extrem de delicat”, deoarece societatea românească trece prin mai multe crize paralele, precum criza prețurilor și războiul din Ucraina, spune Csaba Asztalos într-o declarație pentru publicația Maszol, citată de G4Media.

Președintele CNCD susține, potrivit sursei citate, că unii lideri de opinie, politicieni români, au încercat să scoată capital din incident, în timp ce alții au încercat „doar” să împiedice „un partid sau altul să exproprieze anti-maghiarismul”.

Reamintim că la meciul de hochei România-Ungaria, disputat în cadrul Campionatului Mondial din Slovenia, au fost surprinze scene ireale, cu ministrul mediului, Tanczos Barna, în galeria Ungariei și cu  hocheiștii din naționala noastră cântand imnul așa-zisului Ținut Secuiesc.

Știri pe subiect:

Scandalos! Hocheiștii din naționala României au cântat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a stat în galeria Ungariei

Hocheiștii din naționala României, sancționați pentru că „au stat drepți” în fața galeriei Ungariei? Anunțul Federației Române de Hochei

Ministrul Sportului, Eduard Novak, despre hocheiștii din naționala României care au cântat cu galeria Ungariei: NU au lezat imaginea României. Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, despre scandalul așa-zisului imn secuiesc: Este dreptul constituțional al etnicilor maghiari de a-și folosi simbolurile”

  1. Csaba Asztalos trebuie bagat in puscarie pentru complicitate la discriminare. Asta este adevarata fata a acestor migratori de pe teritoriul Romaniei.

Comentariile sunt închise.