Rod Dreher: Construirea TransAmericii

Suntem într-o luptă cu un rău fără limite. Sunt atâția oameni puternici care împing înainte acest rău. Atâtor oameni care știu mai bine despre ce este vorba le este prea frică să se ridice și să-i spună pe nume. Aceasta nu este o chestiune de diversitate de opinii; acesta este Răul, avertizează scriitorul American Rod Dreher, vorbind despre încurajarea transsexualismului.

Această luptă nu poate fi evitată. Va veni și peste voi sau peste biserica de care țineți. Vă va găsi și copiii voștri și școala lor. Trecem rapid spre o vreme în care oricine se va opune acestui lucru va fi tratat de către stat ca un inamic. Se va întâmpla mai repede decât credeți, scrie Rod Dreher într-un articol publicat pe The American Conservative, tradus de Reacționarii.

Dreher semnalează un articol publicat de Washington Post, cu mărturia unei persoane transgender care spune altceva decât că transgenderismul este cel mai grozav lucru întâmplat vreodată. Este de fapt o piesă destul de curajoasă și tristă a unei persoane transgender care a făcut tranziția de la bărbat la femeie, pe nume Corinna Cohn. Extrase:

„Când aveam 19 ani, m-am operat pentru schimbarea sexului – sau ceea ce acum se numește operație de afirmare a genului. Tânărul calm care era obsedat să devină femeie nu și-ar fi putut imagina că va ajunge la vârsta mijlocie. Dar acum sunt mai aproape de 50 de ani, cu un ochi atent la cântar, țin dietă și fac mișcare în speranța că voi fi o pensionară sănătoasă.

În ceea ce privește prioritățile și interesele mele de astăzi, acea încarnare mai tânără a mea ar fi putut la fel de bine să fie o persoană diferită – totuși, aceasta a fost persoana care m-a angajat într-o viață separată de semenii mei.

Există multe dezbateri astăzi despre tratamentul transgender, în special pentru tineri. Alții poate simt altfel în privința alegerilor pe care le-au făcut, dar acum eu știu că nu eram suficient de matur pentru a lua acea decizie de atunci. Având în vedere că forțele culturale puternice de astăzi aruncă o lumină foarte lejeră asupra acestei chestiuni, m-am gândit că ar putea fi util pentru tineri și părinții lor să audă ceea ce mi-aș fi dorit să fi știut atunci”.

Lui Cohn i s-au îndepărtat testiculele și penisul, iar acum trebuie să-și petreacă restul vieții consumând medicamente și hormoni.

„Unde erau părinții mei în toată povestea asta? Erau conștienți de ceea ce făceam, dar din acel moment i-am dat afară din viața mea. Nu aveam nevoie ca părinții să mă întrebe ce fac sau să mă aducă cu picioarele pe pământ – mai ales când găseam online tot ce aveam nevoie. La începutul anilor 1990, ceva numit Internet Relay Chat, un forum online rudimentar, mi-a permis să întâlnesc străini cu gânduri similare, care mi-au oferit o sursă inepuizabilă de validare și acceptare.

Mă înfioară să mă gândesc la cât de distorsionante sunt rețelele sociale de astăzi pentru adolescenții confuzi. De asemenea, sunt alarmat(ă) de cât de ușor facilitează influencerii și figurile publice cu autoritate tranziția de gen. A trebuit să conving doi terapeuți, un endocrinolog și un chirurg, să-mi facă ceea ce îmi doream. Niciunul dintre ei nu a fost supus unei presiuni profesionale zdrobitoare, așa cum ar fi supuși acum, pentru a „afirma” alegerea mea.”

Cohn nu spune că regretă tranziția, dar spune că la nouăsprezece ani era prea tânăr și lipsit de experiență pentru a face o alegere atât de radicală. Ar fi trebuit să aștepte până mai creștea, recunoaște el acum, explică Rod Dreher.

„Toți acești tineri anxioși și confuzi sunt devorați de acest cult malefic. Asta a devenit America. Aceasta este ceea ce unele țări din lume sunt disperate să împiedice să devină. Acesta este American Way Of Life™ (stilul de viață american).

Uită-te la imaginea de la începutul articolului (repezintă „Bitty Bug” organe genitale masculine false, tricotate, create pentru fete foarte mici care se cred băieți). Există companii care produc proteze genitale pentru copii mici. Când vorbesc cu publicul aici, în Europa Centrală, și le spun lucruri de genul acesta, îi văd că fac eforturi să creadă că asta e ceea ce acceptă America acum. Că asta este America acum. Le spun că au beneficiul timpului pentru a înțelege ce le vine din cultura noastră americană bolnavă – și au încă timp pentru a se pregăti să lupte cu ceea ce va veni de acolo.

Cred că m-am radicalizat puțin după această călătorie în România și după ce am vorbit cu oamenii de acolo despre „Să nu trăim în minciună” și ce se întâmplă cu ei. Uitasem cum era să fiu cu mame și tați care sunt inocenți în această privință. Acești oameni privesc spre America precum spre o lumină. Asta îi face vulnerabili”, scrie Rod Dreher.

Articolul integral este disponibil aici.

Știri pe subiect:

Scriitorul american Rod Dreher, la București: Nu mai trăim vremuri normale. Lumea vestică, cel puțin, nu mai este creștină cu adevărat

Scriitorul Rod Dreher revine în România. Conferință „Cum să fii creștin într-o lume anticreștină”, la București


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Rod Dreher: Construirea TransAmericii”

Comentariile sunt închise.