Senatorul Claudiu Târziu (AUR): România are TOATE argumentele pentru a relua exploatarea cărbunelui. Reporniți urgent termocentrala Mintia!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a criticat în termeni duri anunțul privind scoaterea la vânzare a termocentralei Mintia, spunând că acest obiectiv strategic național a fost mai întâi falimentat de niște incompetenți sau de niște hoți.

Potrivit liderului AUR, în contextul internațional cauzat de conflictul din Ucraina, programul european Green Deal este mort, iar România are toate argumentele pentru a relua exploatarea cărbunelui din Valea Jiului și transformarea lui în energie electrică prin intermediul termocentralei de la Mintia.

Iată apelul senatorului AUR, Claudiu Târziu:

„Reporniți urgent termocentrala Mintia!

Lichidatorul termocentralei Mintia – Deva a anunțat scoaterea la licitație a întregului patrimoniu al acestui mare producător din sistemul energetic național. Asta înseamnă totala distrugere a acestei termocentrale.

S-a ajuns aici după ce acest obiectiv strategic național a fost mai întâi falimentat. De către cine? De niște incompetenți sau de niște hoți.

În nou context internațional datorat războiului din Ucraina și scumpirii energiei, fiecare stat caută soluții pentru asigurarea necesarului de energie în afara cadrului dogmatic impus de birocrații de la Bruxelles.

Green Deal este mort în acest moment. Prioritatea absolută în materie de energie, în Europa, este asigurarea necesarului funcționării economiilor naționale și a consumului populației. Orice resursă de combustibili fosili (gaz, cărbune, petrol, nuclear) sau energie regenerabilă trebuie urgent utilizată pentru a atenua șocul renunțării la resursele din Rusia sau a diminua dependența de ele.

Traversăm o situație de forță majoră care necesită măsuri curajoase.

România are toate argumentele pentru a relua exploatarea cărbunelui din Valea Jiului și transformarea lui în energie electrică prin intermediul termocentralei de la Mintia.

Ceea ce lipsește este voința politică care să urmărească interesul național.

Domnilor guvernanți, redeschideți minele de cărbune, retehnologizați și reporniți Mintia!”, a transmis, marți, pe Facebook, senatorul AUR, Claudiu Târziu.

Acesta nu este primul apel pe care senatorul Claudiu Târziu îl face pentru repornirea termocentralei de la Mintia. La începutul lunii martie, Claudiu Târziu redeschiderea minelor de cărbune și repornirea centralelor pe cărbune, după cum relata atunci RostOnline. La momentul respectiv, apelul nu a rămas fără urmări, în scurt timp fiind anunțată repornirea termocentralei Mintia.

Acum, termocentrala este scoasă la vânzare de către Expert Insolvenţă SPRL, în calitate de administrator judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, după cum a anunțat, luni, RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost