Vacanța din februarie nu va mai fi în același timp pentru toți elevii. Noi decizii halucinante în Educație și explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu

Vacanța din luna februarie nu va fi în același timp pentru toții elevii, școlile urmând să decidă în urma consultării cu părinţii, elevii şi profesorii în ce interval din februarie vor avea o săptămână de vacanță, a anunțat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

După eliminarea tezelor, renunțarea la regulamentul de notare sau inițierea unei strategii privind reeducarea părinților, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță acum flexibilitate în stabilirea vacanței din luna februarie.

Nu doar decizia este surprinzătoare, ci și explicația ministrului Cîmpeanu prin care încearcă să justifice oportunitatea acestei măsuri.

„E vorba de o descentralizare la nivelul fiecărui județ, care poate decide dacă intră în vacanță pe 3, 10, 17 februarie 2023.

Este o măsură care micșorează foarte mult presiunea pe locațiile turistice, rețeaua rutieră. Dorim să fie o uniformizare a acestei presiuni, astfel încât cât mai mulți copii să beneficieze de ceea ce își doresc, sporturi de iarnă, să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare.

Decizia urmează să fie luată prin consultare cu părinții, cei implicați în educație, până la sfârșitul acestei luni, și anunțată, în așa fel încât să se știe din mai 2022 când va fi vacanță din februarie 2023.

Semnalele pe care le-am primit sunt bune. Când sunt înțelese argumentele, există un nivel de satisfacție important. Este foarte important să se cunoască structura calendarului anului școlar. La sfârșitul lunii mai va fi cunoscută și dată vacanței din februarie 2023”, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost