Agenția Națională Antidrog, recomandări pentru participanții la festivalul la care au MURIT doi tineri: Dacă ați consumat droguri, nu amestecați mai multe tipuri de substanțe

Mai mulți tineri care au participat zilele trecute la Festivalul SAGA din Capitală au ajuns în stare foarte gravă la spitale, din cauza consumului de droguri. Doi dintre aceștia au murit vineri noaptea, respectiv sâmbătă dimineața.

Prima persoană a decedat la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde a ajuns în în șoc cardio-respirator. Informația a fost anunțată, pentru Gândul.ro, de Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Potrivit sursei citate, alți trei tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon, tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale. Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, a decedat sâmbătă, notează sursa citată.

În tot acest timp, Agenția Națională Antidrog a transmis, pe Facebook, nu mesaje ferme privind evitarea consumului de droguri, ci un fel de recomandări.

„Poți să te distrezi și fără să consumi droguri. Dacă totuși ai consumat, nu amesteca mai multe tipuri de substanțe. Nu știi niciodată sigur ce efect pot avea.

Dacă te simți neliniștit, nu consuma canabis. Există un risc mare să îți accentueze starea și sigur nu îți va plăcea.

Dacă ai consumat ecstasy și dansezi, evită supraîncălzirea. Bea 500 ml de apa la fiecare oră și fă pauze dese în care să te răcorești și să te odihnești!”, a transmis, vineri, Agenția.

 

„Sa înceapă distracția în a doua zi de SAGA Festival! Dacă vrei să experimentezi senzații tari, te așteptăm la punctul nostru de informare să încerci ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri!

Dacă ai de gând sa consumi alcool pentru mai multe ore, începe cu băuturi mai ușoare, cu o concentrație de alcool mai scăzută, și lasă băuturile mai tari spre finalul serii. Nu uita că alcoolul deshidratează, așa că încearcă sa alternezi băuturile alcoolice cu apă sau sucuri!

E mai fun sa fii ușor amețit decât sa îți fie atât de rău încât sa nu te mai bucuri de festival.

Distrează-te în siguranță alături de noi!”, a precizat, sâmbătă, Agenția Antidrog.

Trebuie subliniat faptul că pe pagina de Facebook a Agenției nu a existat nicio postare referitoare la cele două decese cauzate de consumul de droguri.

Despre Agenția Națională Antidrog

Potrivit site-ului oficial, misiunea Agenţiei Naţionale Antidrog, instituție aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, este de a elabora, coordona, evalua şi monitoriza, la nivel naţional, politicile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi în domeniul asistenţei integrate a consumatorilor, politici aplicate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost