Decizie politică sau sanitară? Americanilor nevaccinați ar urma să li se permită participarea la US Open. Nu și lui Novak Djokovic

Pe terenul de tenis, Novak Djokovic câștigă meci după meci, cea mai recentă victorie fiind înregistrată, miercuri, la Wimbledon, în faţa lui Thanasi Kokkinakis.

Însă, pentru Novak Djokovic nu meciurile de tenis sunt adevărata provocare, ci șicanele la care este supus doar pentru faptul că a refuzat să se vaccineze anti-covid.

Dacă la începutul anului, lui Djokovic i-a fost interzis accesul pe teritoriul Australiei pentru că nu era vaccinat, acum această situație se conturează și pentru participarea la US Open din SUA.

Novak Djokovic și-a manifestat dezamăgirea în legătură cu dublul standard pe care americanii ar putea să îl adopte când vine vorba despre sportivii nevaccinați.

Concret, americanilor nevaccinați ar urma să li se permită participarea la US Open, însă nu și lui Novak Djokovic, scrie Sport.ro.

Iată reacția lui Novak Djokovic:

„Am auzit că unele persoane au scăpat și au intrat, unele persoane care nu sunt ‘celebre’, dar eu nu aș încerca niciodată să merg în SUA dacă nu este permis. Unii oameni cred că am făcut această greșeală în Australia, dar de fapt a fost invers – am avut scutire, să nu reluăm aceeași poveste.

Concluzia este: dacă mi se spune că nu pot merge, nu voi merge, nu m-aș pune niciodată într-o astfel de situație. Chiar dacă aș intra, unii m-ar vedea la televizor jucând tenis și m-ar ponegri din nou.

Într-o notă mai serioasă, am vorbit prin mesaje cu Tennys Sandgren în urmă cu câteva zile. Am vrut să-i mulțumesc pentru sprijinul public pe care mi l-a acordat în această situație.

Ceea ce a spus el are sens total – dacă jucătorilor nevaccinați nu li se permite să concureze la US Open, atunci ar trebui să fie cazul pentru toată lumea. Nu văd logica medicală din spatele acestui lucru, că Tennys poate juca pentru că este cetățean al SUA, iar eu nu pot.

Dacă aș avea un pașaport american sau o carte verde, aș putea să joc. Poate că există o logică politică în spatele acestui lucru, nu medicală, dar prefer să nu intru în acest subiect și puteți înțelege de ce”, a spus Novak Djokovic pentru Tennis Majors, notează sursa citată.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Decizie politică sau sanitară? Americanilor nevaccinați ar urma să li se permită participarea la US Open. Nu și lui Novak Djokovic”

  1. Este clar ca este decizie politică. S-a vazut in cazul Australia. Novak Djokovic ar trebui sa participe numai la turneele din tarile democrate nu in cele dictatoriale,unde nu se respecta drepturile omului.

Comentariile sunt închise.