Explozie de cazuri de variolă a maimuței în Europa. Focarele sunt barurile gay, saunele și aplicațiile mobile de întâlniri pentru homosexuali

Marea Britanie a ajuns la 207 de cazuri confirmate de variolă a maimuței.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a reiterat că majoritatea cazurilor au fost la bărbați homosexuali și bisexuali. Oficialii au spus că este „deosebit de important” ca acești bărbați să fie atenți la orice noi leziuni, erupții cutanate sau cruste și să ia legătura cu o clinică de sănătate sexuală în cazul apariției acestora.

Oamenii de știință nu sunt încă siguri de ce anume cauzează epidemia explozia de cazuri, înregistrate în peste 20 de țări, având în vedere că virusul este în mod normal limitat la persoanele care se întorc din Africa.

Un raport al UKHSA dezvăluie faptul că focarele din Marea Britanie au legătură cu barurile gay, saunele și aplicațiile mobile de întâlniri pentru homosexuali. Peste 60% dintre infecțiile domestice au fost în rândul bărbaților gay și bisexuali, cu peste 86% dintre aceștia în Londra. Doar două cazuri au fost femei.

Cele mai multe dintre infecțiile din Regatul Unit, 87%, au fost în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 49 de ani, iar despre 111 dintre cazuri se știe că sunt bărbați care fac sex cu bărbați. Majoritatea pacienților din Marea Britanie au luat virusul în Marea Britanie, mai degrabă decât în ​​străinătate.

Oficialii au spus că echipele de urmărire a contactelor au legat focarul de „baruri gay, saune și utilizarea aplicațiilor de întâlniri pentru homosexuali în Marea Britanie și în străinătate”.

MailOnline a dezvăluit săptămâna trecută că cea mai mare aplicație de întâlniri gay din lume, Grindr, a alertat utilizatorii despre simptomele variolei maimuțelor și i-a sfătuit să-și contacteze un cabinet de sănătate sexuală dacă ei sau orice partener sexual recent prezintă răni sau erupții neobișnuite.

În total, există în prezent 617 cazuri confirmate de variolă a maimuței pe tot globul. Ca număr de infecții confirmate, după Marea Britanie urmează Spania (156), Portugalia (138) și Canada (54).

Focarele au fost legate de mai multe evenimente gay recente, inclusiv un festival gay care s-a desfășurat în insula spaniolă Gran Canaria în perioada 5-15 mai, un festival fetiș din Belgia desfășurat în perioada 5-8 mai și o saună din Spania.

Specialiștii sunt acum îngrijorați că virusul variolei maimuțelor ar putea fi transmis la animale prin deșeurile medicale umane. Dacă acest lucru se va întâmpla există pericolul ca virusul să devină endemic în țările din afara Africii.

Cu toate acestea OMS declară că paradele homosexuale trebuie să se desfășoare nestingherit, iar lumea trebuie să participe în număr cât mai mare:

Este important ca oamenii care doresc să iasă și să sărbătorească mândria gay, mândria LGBTQ+, să continue să facă acest lucru”, a declarat Andy Seale, consilier de strategii în cadrul Departamentului OMS de Programe Globale pentru HIV, Hepatită și Infecții cu transmitere sexuală.. „Nu există nicio rută de transmisie specifică pentru care trebuie să ne îngrijorăm.”

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Explozie de cazuri de variolă a maimuței în Europa. Focarele sunt barurile gay, saunele și aplicațiile mobile de întâlniri pentru homosexuali”

  1. Nu numai ca trebuie interzise paradele gay, dar acesti homosexuali trebuie izolati si bagati in carantina.

  2. sa plateasca cei care nu au facut corespunzator studiul pt o astfel de investitie!atata prostie ,de neimaginat ,de necrezut ,chiar nu are cum sa incapa vreo scuza!s a ocupat de comanda carausul de la aprozar?

Comentariile sunt închise.