Fabrica Alum Tulcea, singura rafinărie de alumină din România, OPREȘTE producţia din cauza prețurilor la gaze și energie. Sute de angajați pleacă acasă

Fabrica Alum Tulcea, singura rafinărie de alumină din România, își sistează producția, „din cauza creşterilor permanente şi nejustificate a costurilor la gaze şi energie, la care societatea nu mai poate face faţă”, anunță Tulcea noastră.

În urma acestei decizii, începînd cu data de 1 august 2022, sute de angajați își vor pierde locul de muncă. Concret, din cei 710 angajați, 451 de angajați vor fi disponibilizați.

Cei 259 de oameni care vor rămâne la muncă sunt cei de la întreţinere, cercetare şi dezvoltare, pentru că uzina va mai păstra deschise câteva secţii care au în lucru alte tipuri de produse decât alumina calcinată brută, notează sursa citată.

Potrivit site-ului oficial, Alum Tulcea este singura rafinărie de alumină din România, cu o capacitate de productie de 600.000 tpa. Cea mai mare parte a aluminei fabricate la Tulcea este utilizată de Alro, pentru producerea aluminiului. În 2009, Alum a fost repornit după un program de modernizare şi retehnologizare, început în februarie 2007.

Pe același subiect:

Activitatea Alro Slatina, afectată de prețurile la energie și gaze. Sindicaliști: Peste 1300 de angajați, în somaj tehnic. Senatorul Claudiu Târziu: Cei care au permis această nenorocire sunt niște TRĂDĂTORI!

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, OPREȘTE producția, din cauza scumpirii gazelor și a energiei. Avertisment privind securitatea alimentară


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost