Guvernul Serbiei restituie românilor clădirea „Luceafărul” din Vârşeţ, după 75 de ani (surse)

Ministrul de Externe sârb, Nikola Selakovic, va efectua, luni, o vizită în România, context în care va fi semnat un Acord guvernamental prin care Guvernul Serbiei va transfera, cu titlu gratuit, Executivului de la Bucureşti dreptul de proprietate asupra clădirii „Luceafărul” din Vârşeţ, potrivit unor surse politice, citate de Agerpres.

Autorităţile române intenţionează să realizeze în clădire sediul consulatului şi al ICR. Valoarea imobilului este de aproximativ 285.000 de euro.

Complexul „Luceafărul” cuprinde una dintre cele mai impozante clădiri din Vârşeţ, fiind localizat în centrul oraşului, pe un termen de aproximativ 4.500 de metri pătraţi. Complexul a fost construit începând cu 1894 şi dat în folosinţă în 1904 de elita românească din regiune. Complexul „Luceafărul” a aparţinut românilor peste 50 de ani (1894-1947).

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a semnalat în mai multe rânduri că drepturile românilor din Serbia nu sunt respectate.

Știri pe acest subiect:

Problemele comunității românilor din Serbia, în atenția parlamentarilor de la București. Senatorul AUR, Claudiu Târziu: Cerem autorităților de la Belgrad să aplice principiul reciprocității în respectarea drepturilor românilor din Serbia

Situația românilor din Serbia, semnalată Comisiei Europene de către senatorul Claudiu Târziu (AUR)/ Autoritățile din Serbia nu sunt dispuse să acorde minorității etnice românești drepturi minime, discriminînd-o


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost