Ministrul Energiei, Virgil Popescu, confirmă: Reducerea de 50 de bani pe litrul de carburant NU este obligatorie pentru benzinării

Guvernul a aprobat, joi, Ordonanța de urgență care prevede o compensare de 50 de bani pe litru de carburant, însă fără să fie vorba despre o măsură obligatorie.

Teoretic, actul normativ aprobat joi prevede că operatorii de benzinării care vor acorda de la 1 iulie o reducere de 0,5 lei/litru de carburant vor beneficia de o compensare de 0,25 de lei/litru de la bugetul de stat, fără a fi o obligație legală.

Practic, benzinăriile nu sunt obligate să aplice această reducere. O spune chiar ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Iată declarația:

„Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt,în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări.

Ordonanţa oferă un cadru legislativ şi o conformare voluntară, nu este ceva obligatoriu.

Eu, din ceea ce cunosc în piaţă în momentul de faţă, sunt convins că majoritatea lanţurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această Ordonanţă şi românii vor beneficia la toate brandurile de la staţiile de benzină de aceste reduceri”, a declarat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit News.ro.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ministrul Energiei, Virgil Popescu, confirmă: Reducerea de 50 de bani pe litrul de carburant NU este obligatorie pentru benzinării”

Comentariile sunt închise.