Previziuni sumbre! Oamenii vor crește „bebeluși virtuali” din metavers, în următorii 50 de ani

Oamenii vor crește „bebeluși virtuali” din metavers, în următorii 50 de ani, spune Catriona Campbell, un expert în inteligență artificială, din Marea Britanie.

„Copiii Tamagotchi” sunt viitorul, iar oamenii vor opta pentru ei pentru a avea „descendenți”, dar şi din cauză că sunt preocupați de mediu și de suprapopularea pământului. Predicția a fost făcută de Catriona Campbell, care este descrisă drept „una dintre principalele autorități ale Regatului Unit în domeniul inteligenței artificiale”.

Potrivit lui Campbell, oamenii vor decide să aibă „bebeluși digitali, o versiune actualizată a jucăriilor digitale japoneze Tamagotchi pentru animale de companie”, notează theguardian, citat de EVZ.

Acești copii vor trăi în metavers, un mediu digital bazat pe realitate virtuală. Vor avea fețe și corpuri foto-realiste și, datorită urmăririi faciale și analizei vocii, vor putea să-și recunoască „părinții”. Și, cu ajutorul mănușilor de înaltă tehnologie, părinții se vor putea bucura de senzația fizică de a se îmbrățișa, de a se juca și de a-și hrăni „copiii”.

Expertul în inteligență artificială spune că bebelușii din spațiul cibernetic vor fi în cele din urmă distruși dacă părinții se plictisesc de ei, îi pot anula așa cum ar face un abonament lunar Netflix, notează sursa citată.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost