Se reunesc malurile de Prut. Un pod distrus de sovietici în urmă cu aproape 80 de ani va fi reconstruit

Podul peste Prut care unește localitățile Leova din Republica Moldova și Bumbăta din România va fi reconstruit la 78 de ani după ce a fost distrus de sovietici, a anunțat, luni, primarului orașului Leova, Alexandru Bujorean.

Potrivit oficialului, ingineri, experți și constructori ai Armatei Române, Armatei din R. Moldova și alte instituții responsabile au inițiat lucrările de asamblare a podului flotant, pe bază de pontoane, care va uni orașul Leova cu satul Bumbăta din comuna Vetrișoaia, localitate înfrățită cu orașul Leova.

„Motivul instalării pontoanelor în această perioadă și în termeni restrânși vine de la necesitatea de a fluidiza fluxul mare de unități de transport care tranzitează frontiera de stat a Republicii Moldova și care va crește considerabil în perioada de recoltare și exportare a producției agricole. Încă nu e acel pod care va îmbrățișa pe mulți ani cele două maluri ale Prutului, dar e o etapă intermediară frumoasă și mult așteptată între acel Pod de Flori din 1990-1991 și cel de piatră, care cu certitudine va fi reconstruit în următoarea perioadă”, a subliniat primarul din Leova, notează InfoPrut.

În acest sens, pe parcursul ultimelor zile a fost desfășurată în teren ședința grupului de lucru pentru construcția podului respectiv, format din reprezentanți ai Armatei R. Moldova, Agenției de Mediu, Agenției Moldsilva, Agenția Apele Moldovei, Poliția de Frontieră a R. Moldova, Serviciul Vamal al R. Moldova, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău și Primăriei Leova.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost