Guvernul aprobă ordonanța privind amânarea ratelor. Capcana din spatele acestei măsuri: Una dintre cele mai mari PĂCĂLELI la adresa românilor. Avertismentul senatorului Claudiu Târziu (VIDEO)

Ordonanța aprobată, miercuri, de Guvern, privind amânarea ratelor, măsură prezentată de Executiv ca fiind o facilitate în sprijinul cetățenilor, este, de fapt, una dintre cele mai mari păcăleli la adresa românilor.

Avertismentul a fost făcut, miercuri, de senatorul Claudiu Târziu (AUR), după ce Guvernul a anunțat aprobarea normele metodologice pentru aplicarea Ordonanţei 90/2022 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţiile de credit.

Însuși ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confimat că românii care vor apela la amânarea creditelor vor avea de plătit mai mult, ținând cont de dobânda acumulată.

Mai mult, ministrul Câciu recunoaște că dobânzile vor continua să crească. Reacția senatorului Claudiu Târziu nu a întârziat să apară.

„Practic, cetățenii se vor duce la bancă cu o declarație pe propria răspundere că le-au crescut cheltuieli, în ultimele trei luni, cu 25% față de o perioadă similară de anul anterior, dar, evident, trebuie să ia în calcul că vor beneficia de această amânare a ratelor, numai că la final vor trebui să plătească ratele care au fost amânate și, evident, dobânda acumulată.

Încă o facilitate care există este pentru cei care sunt beneficiarii programului „Prima casă” și „Noua casă”, unde dobânda nu se capitalizează. Nu este o măsură pe care să o faci dacă poți să îți plătești ratele. Cel mai bine ar fi să poţi să îţi plăteti ratele și dacă se poate să găsești chiar o trecere la dobândă fixă pentru următoarea perioadă, pentru că dobânzile vor mai crește, nu mă ascund să spun lucrul acesta. Dar dacă te afli chiar în dificultate, poți să te duci la bancă, cu o cerere, cu o declarație pe răspundere, evident, dacă nu ai o cerere de refinanțare în curs sau o restructurare de credit în ultima perioadă, și atunci vei beneficia de această măsură”, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern.

O mare păcăleală

„Amânarea plății ratelor la credite este una dintre cele mai mari păcăleli la adresa românilor. Guvernul mincinos trebuie să plece!”, a transmis, miercuri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu (AUR).

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost