Îndemn

Armata română a cîștigat războaie în care a luptat aproape cu mîinile goale. Rezistența anticomunistă armată a învins moral, după decenii de cînd a fost lichidată fizic.

Soldatul unei cauze nu poate dezerta sub nici un motiv! Nici pentru că nu este echipat cum trebuie, nici pentru că suferă de foame sau de alte lipsuri, nici pentru că are opiniile lui despre cum ar trebui luptat, nici pentru că șefii nu sînt la înălțime, nici pentru că adversarul e mult mai puternic, iar șansele de izbîndă sînt mici…

El este chemat la luptă și la jertfă. Atît!

Numai cel ce nu-și înțelege și acceptă această vocație va abandona, se va întoarce împotriva foștilor camarazi și va găsi suficiente motive pentru asta în propriul orgoliu și în propriile frustrări.

Trădarea este întotdeauna dramatică, dar dramatismul poate deveni tragedie cînd trădătorul se crede salvator.

În acest week-end, la Mănăstirea Brâncoveanu, de la Sîmbăta de Sus, din Munții Făgăraș, se desfășoară „Zilele Rezistenței”.

Să medităm la jertfa înaintașilor pentru a ne întări în efortul de a ne face datoria, cu demnitate, pînă la capăt!

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Îndemn”

Comentariile sunt închise.