Iohannes de Hunyad? Statuia lui Iancu de Hunedoara, dezvelită la Târgu Mureș, fără nicio mențiune în limba română

Sâmbătă, 30 iulie, la Târgu Mureș, a fost dezvelită o statuie a lui Iancu de Hunedoara, pe care este scris doar „Iohannes de Hunyad”, fără nicio mențiune în limba română.

Bustul lui Ioan de Hunedoara va dăinui, începând de azi, în Cetatea Târgu Mureș, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, Primăria Târgu Mureș.

Din imaginile postate se observă că pe statuie nu există nicio mențiune în limba română.

„Ioan de Hunedoara este personajul istoric favorit al tuturor istoricilor, atât români cât și maghiari. Aproape că nu există carte de istorie despre Evul Mediu în care să nu se dedice cel puțin câteva pagini generalului și guvernatorului. A devenit o legendă în timpul vieții sale și un erou preferat al scriitorilor de balade”, a declarat primarul Soós Zoltán, în cadrul evenimentului.

Potrivit sursei citate, monumentul, realizat de sculptorul Bocskai Vince, a fost donat Municipiului Târgu Mureș de către Cercul de Profesori Batthyány, amplasamentul ales fiind incinta Cetății Medievale Târgu Mureș. La eveniment a fost prezent și Martonyi János, fost ministru al Afacerilor de Externe al Ungariei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Iohannes de Hunyad? Statuia lui Iancu de Hunedoara, dezvelită la Târgu Mureș, fără nicio mențiune în limba română”

Comentariile sunt închise.