Ministrul ungar de externe: Succes pot avea numai ţările cu o identitate naţională puternică

În această perioadă dificilă, succes pot avea ţările care au o identitate naţională puternică şi care sunt capabile să îşi păstreze moştenirea culturală, religioasă şi istorică, a spus ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, informează MTI.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că succes pot avea ţările care stau cu capul sus şi care îşi apără propriile interese, pentru asta este nevoie, însă, de o bază stabilă, iar pentru Ungaria, această bază stabilă este asigurată de istoria sa, de moştenirea creştină şi de tradiţiile culturale, religioase şi istorice.

„În lumea de astăzi, totul se împotriveşte acestor lucruri, curentul liberal internaţional tratează drept duşmani pe toată lumea care apără valorile naţionale, tradiţiile şi moştenirea istorică şi culturală”, a afirmat ministrul.

Péter Szijjártó a spus că o sarcină esenţială este acela ca Ungaria să prezinte lumii valorile şi resursele extraordinare pe care le are cultura maghiară. Ministrul ungar a mai precizat că strategia de politică externă a Ungariei se bazează pe respectul reciproc, care poate fi alimentat în mare parte din respectul pentru cultura maghiară.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost