Premierul Viktor Orban, avertisment puternic: Se dorește să se transfere povara crizei asupra agriculturii. Acest lucru nu se va întâmpla NICIODATĂ în Ungaria

Nu vom gestiona criza în detrimentul agriculturii, a declarat Viktor Orbán la şedinţa constitutivă a adunării naţionale a delegaţilor Camerei Naţionale a Agriculturii, care a avut loc, joi, la Budapesta, anunță MTI.

Prim-ministrul ungar a subliniat că în situaţia dificilă actuală există o logică politică, care se manifestă în mai multe ţări occidentale, conform căreia se doreşte să se transfere povara crizei asupra sectorului agricol.

„Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată în Ungaria, nu vom gestiona criza în detrimentul agriculturii”, a subliniat Viktor Orbán.

Potrivit acestuia, deşi Ungaria dispune de mijloace limitate pentru a contracara inflaţia, care afectează ţara din cauza războiului, economia ungară are şansa de a găsi o cale de ieşire din criza economică, chiar şi în actualul context dificil.

Premierul Viktor Orban a afirmat că ţările V4 au şanse reale de a ieşi nevătămate, adoptând o politică economică inteligentă, chiar şi dintr-o recesiune europeană generală.

Dacă ţările de la Visegrád (Ungaria, Polonia, Cehia, Slovaci- n.red) sunt capabile să îşi traseze o cale independentă, diferită de cea a Bruxelles-ului, este posibil să rămână neatinse de recesiunea europeană, a spus premierul ungar.

Premierul a precizat că s-a reuşit menţinerea terenurilor agricole ungare în proprietatea ungurilor şi că „aceasta nu se va schimba”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost