Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Când Ungaria desfășoară tot felul de manifestări ANTIROMÂNEȘTI în centrul României, guvernul român TACE

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a criticat în termeni duri lipsa de reacție a autorităților române față de recentele evenimente organizate în cadrul Universității de vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad.

Ce credeți că s-ar întîmpla dacă guvernul României ar finanța și ar gira prin prezența premierului o mișcare separatistă românească pe teritoriul Ungariei?, întreabă senatorul Claudiu Târziu.

„Ar avea vreo reacție guvernul Ungariei? Nu cumva l-ar declara persona non grata pe premierul României?

Nu cumva ar interzice pretinsele tabere de tineret și programele de finanțare ale unor proiecte care ar urmări enclavizarea și autonomia pe criterii etnice a comunității românești?

Nu cumva ar protesta vehement la cancelariile europene? Nu cumva aceste cancelarii ar sări ca arse să ne re-aducă pe drumul cel bun?

Eu unul n-am nici o îndoială că așa s-ar întîmpla. Însă, cînd Ungaria desfășoară, cu o obrăznicie crescîndă, tot felul de manifestări iredentiste, separatiste și antiromânești în plină vatră românească, în centrul României, guvernul român e paralizat, tace sau cel mult murmură în barbă.

Nu avem politică externă și nu avem nici măcar responsabilitatea menținerii ordinii constituționale interne.

Cu un ministru de Externe în cea mai mare parte absent de la datorie (precum protectorul său de la Cotroceni), atunci cînd nu face gesturi de trădare națională (vezi acordul pentru Bâstroe!) și cu un premier chipurile general de armată, care are anvergura unui sergent major și îndrăzneala unui licean cu lecția neînvățată care e scos la tablă, România este pusă permanent în inferioritate de un stat mult mai mic și mai puțin însemnat pe harta lumii”, a transmis, pe Facebook, liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că zilele acestea se desfășoară cea de-a 31-a ediţie Universitatea de vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Pro Minoritate din Budapesta şi Consiliul Tineretului Maghiar din România, în parteneriat cu Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania şi cu mai multe instituţii şi asociaţii, majoritatea din Ungaria, dar şi din România, după cum a relalat RostOnline.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Când Ungaria desfășoară tot felul de manifestări ANTIROMÂNEȘTI în centrul României, guvernul român TACE”

Comentariile sunt închise.