Victorie a opoziției în Parlamentul francez! Posibilitatea reintroducerii certificatului sanitar a fost ELIMINATĂ

Opoziţia parlamentară din Franţa a eliminat din proiectul de lege sanitară propus de guvern cu privire la măsurile anti-covid articolul care prevedea reintroducerea certificatului sanitar pentru cei care călătoresc, transmit dpa şi AFP, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, o parte din proiectul de lege prevedea posibilitatea de reintroducere a paşaportului sanitar pentru călătoriile în afara Franţei şi intrările pe teritoriul ţării în lunile viitoare. Cu toate acestea, Adunarea Naţională a eliminat complet articolul respectiv.

Acesta a fost primul proiect legislativ supus la vot în noua componenţă a Adunării Naţionale, executivul suferind astfel prima înfrângere în noua legislatură. Proiectul urmează să intre la vot în Senat. Chiar dacă guvernul mizează pe amendarea textului în favoarea sa, nu pare probabil că Senatul, unde dreapta are majoritate, se va conforma cererii sale, notează sursa citată.

Reamintim că Preşedintele francez Emmanuel Macron a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Naţională, după al doilea tur al alegerilor legislative desfăşurate în luna iunie, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost