Claudiu Târziu (AUR): Suntem pentru rămânerea în UE, dar nu în orice condiții si nu asa cum o fac actualii guvernanți, adică acceptând orice vine de la Bruxelles

Partidul AUR este pentru rămânerea în Uniunea Europeană, dar nu în orice condiții si nu asa cum o fac actualii guvernanți, adică acceptând orice vine de la Bruxelles, a declarat președintele CNC AUR, senatorul Claudiu Târziu, în cadrul unui interviu acordat televiziunii locale Sângeorz TV din Bistrița-Năsăud.

Întrebat fiind care este cauza raportului de subordonare totală a conducătorilor României în raport cu Uniunea Europeană, senatorul Claudiu Târziu a răspuns:

„Problema este a noastră. Nu aducem la putere politicieni capabili să negocieze în interesul cetățeanului român. Noi aducem in general niste persoane fara o buna pregatire, obediente față de Bruxelles, fără niciun fel de spirit critic și desprinși de realitate.”

Liderul AUR a mai spus că partidul pe care îl reprezintă este pentru ca „România să-și continue parcursul european.”

„Suntem pentru rămânerea în UE, noi nu suntem pentru părăsirea UE, dar nu în orice condiții si nu asa cum o fac actualii guvernanți, adică acceptând orice vine de la Bruxelles.

Ce ne spune interesul național? Interesul national ne spune că aici trebuie să ne opunem, aici trebuie să negociem mai bine, că aici trebuie să punem o nuanță.

Avem exemplul Ungariei, avem exemplul Poloniei. Sunt două state care au reușit- rămânând în UE- să negocieze anumite aspecte ale vieții lor politice și economice, care ar fi fost de natură să le afecteze interesele lor naționale, prin impunerea de la Bruxelles.

Uniunea Europeană nu înseamnă Comisia Europeană. UE înseamnă o alianță între state naționale și suverane. Comisia Europeană este un organism de conducere, neales de nimeni, unde sunt pasați niște funcționari care nu au în spate un vot popular și care nu răspund la un vot popular. Ei trebuie să facă cee ace vor statele, nu invers.

Din această perspectivă, noi nu suntem eurosceptici, suntem eurorealiști. Vedem care este realitatea și încercăm să modificăm lucrurile în interesul nostrum national, ținând cont și de contextul european, de interesele UE cu terți, etc.

Noi trebuie să apărăm cetățeanul român, suveranitatea statului român, să ne manifestăm cu demnitate, în picioare, cu glas hotărât și știind bine de ce solicităm anumite lucruri.

Se întâmplă lucrul acesta de când am intrat în UE? Nu se întâmplă!

Tot timpul ne ducem cu căciula în mână parcă ar fi Înalta Poartă și noi suntem niște tolerați. Nu e așa! Noi suntem parteneri egali cu toate celelalte state”, a mai afirmat Claudiu Târziu cu referire la abordarea pe care autoritățile române ar trebui să o aibă în raport cu UE.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost