Economie pe spatele bolnavilor. Conducerea unui spital din Gorj reduce căldura în calorifere și cumpără pilote pentru pacienți

Conducerea unui spital din Gorj restricționează căldura în calorifere și cumpără pilote pentru bolnavi, aceasta fiind soluția identificată de managerul spitalului pentru a reduce cheltuielile, anunță EuropaFM.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un spital din Novaci, unde facturile la energie sunt de aproape 4 ori mai mari, comparativ cu anul trecut.

„Vă dau un singur exemplu, în 31.01.2019 plăteam 22.653 de lei la curent, în 2022, tot în aceeași lună 22.01.2022 72.763 de lei”, spune managerul spitalului din Novaci, Emil Grigore.

Soluția identificată de acesta este una în detrimentul bolnavilor, conducerea luând decizia de a limita căldura din calorifere. Pentru a contracara frigul din saloane, au fost cumpărate 130 de pilote pentru bolnavii internați în spital.

Totodată, managerul a dispus ca toate aparatele care nu funcționează după terminarea programului de lucru, să fie scose din priză.

Măsuri de reducere a consumului de energie electrică și agent termic au fost luate și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. De exemplu, au fost efectuate mai multe lucrări de schimbare a tâmplăriei la geamuri și de izolare termică, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Economie pe spatele bolnavilor. Conducerea unui spital din Gorj reduce căldura în calorifere și cumpără pilote pentru pacienți”

Comentariile sunt închise.