Inițiativa AUR privind înființarea „Muzeului Golgota Bucovinei”, respinsă de senatorii PSD, PNL, USR și UDMR. Senatorul Sorin Lavric (AUR): Când veți înțelege, voi români, cu ce trădători aveți de-a face?

Inițiativa senatorului Claudiu Târziu (AUR) privind înființarea Muzeului Regional „Memorialul Golgota Bucovinei” a fost respinsă, marți, în Senatul României.

Senatorul Sorin Lavric a criticat în termeni duri votul senatorilor PSD, PNL, USR și UDMR, explicând totodată de ce este nevoie de un astfel de muzeu.

„Haideți să ne amintim de seninătatea cu care președintele Ucrainei, domnul Zelenski, înainte să înceapă conflagrația din Ucraina, când niciunul dintre noi nu bănuia ce război cumplit va izbucni acolo, a spus că „Cernăuți și Bucovina în perioada interbelică au fost ocupate de români”.

Când tu, președintele statului, spui o asemenea minciună, reacția cea mai firească nu e să începi o replică sterilă cu el, ci să ridici în Suceava sau la Botoșani un „Muzeu al Golgotei Bucovinei”,  pentru că acolo a existat o Golgotă adevărată.

În ce a constat? Pe lângă raptul de teritorii, au fost niște deportări cumplite, familii distruse, exproprieri. Jumătate din Bucovina am pierdut-o pe nedrept din cauza capriciului unor dictatori”, a spus senatorul Sorin Lavric de la tribuna Senatului.

Indiferența cu care votați negativ acest proiect al partidului AUR se va întoarce împotriva dumneavoastră, a subliniat senatorul Sorin Lavric, adresându-se parlamentarilor care au votat împotriva înființării Muzeului Golgotei bucovinene.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost