Protest masiv în Piața Universității, duminică, 2 octombrie. Claudiu Târziu, apel PUTERNIC către români

Duminică, 2 octombrie 2022, începând cu ora 14:00, în Piața Universității din Capitală este anunțat un protest masiv, la care și-au anunțat participarea români din întreaga țară și din străinătate.

Cu această ocazie, senatorul Claudiu Târziu (AUR) a transmis un apel către români, în care a prezentat principalele motive pentru care oamenii trebuie să iasă în stradă.

„Trebuie să-i spunem acestui guvern să plece acasă. Trebuie să-i arătăm că nu suntem dispuși să răbdăm toată batjocura, toată nenorocirea pe care au au abătut-o asupra noastră.

Prețurile sunt insuportabile. Va veni iarna și vor fi și mai greu de acoperit de către noi.

Nu avem cum să stăm cu mâinile încrucișate așteptând ceva de la acest guvern care este incompetent, indolent și lipsit de orice fel de aderență la interesul național.

Trebuie să ieșim în stradă, să arătăm guvernului, să arătăm coaliției de guvernare că nu suntem de paie.

Că avem un cuvânt de spus, că noi românii am girat aceste partide și că de astăzi înainte nu mai suntem dispuși să o facem.

De ce? Pentru că prețurile au crescut enorm, pentru că piața de energie a fost liberalizată fără cap și de acolo au pornit în avalanșă toate creșterile de prețuri.

Și de ce au pornit? Nu pentru că piața a cerut-o, nu pentru că nu se poate altfel, ci pentru că ei au vrut asta.

Ei au vrut să ne sărăcească, ei au vrut să ne umilească, ei au vrut să ne aibă de sclavi, ei vor să dispună de noi ca de un bun propriu și noi nu suntem dispuși să acceptăm acest lucru.

Mai mult decât atât. În Sănătate este dezastru, în Educație este dezastru și nu mai putem să mai plătim nimic. Nu doar facturile la utilități, și nici măcar traiul de zi cu zi.

Trebuie să spunem lucrurile astea clar, răspicat și să rămânem în Piață până când acest guvern cade și o să vină unul responsabil, patriotic, care este menit să salveze ce se mai poate salva și să îndrepte România spre o linie de dezvoltare așa cum merită și așa cum poate, prin resursele pe care le are, naturale și prin resursele umane pe care le are.

Noi, românii, putem, vrem, avem cu ce, trebuie doar să ne impunem voința.

Haideți să le spunem aceste lucruri, pe 2 octombrie, ferm, în față, cu strigăt mare și să ne impunem această voință. Altfel nu se poate!

Nu rămâneți în case, nu stați impasibili, nimeni nu vă va salva în locul dumneavoastră!”, a transmis senatorul Claudiu Târziu.

 

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Protest masiv în Piața Universității, duminică, 2 octombrie. Claudiu Târziu, apel PUTERNIC către români”

  1. Dacă nu poți să fii prezent la demonstrație fă o poza la factură și email la toți membrii guvernului si președinte.
    #platestetuhotule

Comentariile sunt închise.