Spital mobil pentru români, ridicat de AUR din subvențiile primite de la stat. Claudiu Târziu: O să fie funcțional din martie, 2023 (VIDEO)

Un spital mobil pentru români, construit de AUR din banii de la buget pentru finanțarea partidelor, va fi funcțional până în primăvara anului viitor, a anunțat, duminică seara, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Prezent în cadrul emisiunii „Selectiv”, la postul B1TV, senatorul Claudiu Târziu a precizat că AUR a găsit formula legală astfel încât banii de la buget pentru finanțarea partidelor să poată fi folosiți și în scopuri caritabile.

Explicația a fost oferită în contextul în care legea nu permite utilizarea subvențiilor pentru partide pentru proiecte caritabile cum este construirea unui spital fix, de tip clădire.

„În campania electorală, noi am promis că nu vom lua banii de la bugetul de stat pentru finanțarea partidului, ci vom face cu ei opere de binefacere, în speță un spital pentu români. Facem un spital din banii din care noi ar trebui să funcționăm din perspectiva legii, dar noi funcționăm pe cotizațiile și pe donațiile simpatizanților noștri. Am depus un proiect de lege pentru eliminarea subvențiilor pentru partidele politice. În schimb, proiectul a fost respins, iar subvenția a fost mărită.

Nu ne permite legea să facem un spital- clădire, vom face un spital mobil. Din februarie, martie, spitalul mobil va fi functional pentru români. Am ajuns la această formulă după ce majoritatea parlamentară ne-a respins două inițiative legislative pe această temă. Vom merge până la capăt cu această promisiune”, a spus senatorul liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Remintim că în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat, a informat, luna trecută, Autoritatea Electorală Permanentă, după cum a relatat RostOnline. AUR este singurul partid care nu a folosit niciun leu din subvenții.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost