Agenţia Europeană pentru Medicamente autorizează vaccinarea anti-covid a bebelușilor cu vârsta de șase luni

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat utilizarea încă de la vârsta de şase luni a vaccinurilor anti-covid Pfizer şi Moderna, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceastea sunt primele seruri anti-covid autorizate în UE pentru persoanele cu vârste mai mici de cinci ani.

EMA a recomandat „utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 5 luni şi 4 ani a vaccinului Comirnaty”, produs de Pfizer, şi „utilizarea la copiii cu vârste de la 6 luni la 5 ani a vaccinului Spikevax”, produs de Moderna, a anunţat agenţia într-un comunicat.

În comunicat se menționează că specialiștii din comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA au ajuns la concluzia că „beneficiile aduse de Comirnaty şi Spikevax la copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 sau 5 ani, respectiv, prevalează în faţa riscurilor”, susținând totodată că „efectele secundare sunt în general uşoare sau moderate şi că acestea se ameliorează în doar câteva zile după vaccinare.”

Totodată, EMA a avertizat în septembrie că pandemia de covid este „încă în curs de desfăşurare” şi a cerut ţărilor din UE să demareze programe de vaccinare cu doze de rapel împotriva COVID-19 înainte de sosirea iernii.

Comentariul Redacției:

În comunicatul EMA nu se precizează despre ce efecte secundare este vorba în cazul bebelușilor vaccinați și se trece sub tăcere decesele înregistrate  în rândul adulților vaccinați.

Pe același subiect:

Persoanele vaccinate, bombe cu ceas! Dr. Oana Mihaela Secară, avertisment puternic: Riscul de deces la Covid a fost de 0,3%, dar riscul de efecte adverse ale vaccinului este de peste 50%

Tragedie la Arad. Un pompier a murit subit la vârsta de doar 45 de ani

Rapperul Darius Vlad Crețan (37 de ani) a murit în somn, în urma unui infarct


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost