Claudiu Târziu (AUR), în plenul Senatului: Noile legi ale justiției anulează suveranitatea României. Știam noi că suntem o colonie, dar ne amăgeam cu ideea că mai avem o oarecare libertate

Senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a avertizat în ședința de luni din Senat că noile legi ale justiției încalcă Constituția și anulează suveranitatea României.

În intervenția avută înainte de votul din Senat, liderul AUR le-a reamintit senatorilor prezenți în sală că au votat cu mâna pe Constituție și sunt obligați să o respecte.

„Toți cei de față, dacă ați uitat cumva, am votat pe Constituție. Am votat pe Constituție pentru că este legea fundamentală a Statului și pentru că ea este supremă, deasupra ei nu poate să fie nimic, nicio reglementare europeană, nicio ambiție personală.

Constituția ne obligă să o respectăm. Constituția nu poate să fie pusă sub semnul întrebării, trebuie să fie respectată în mod obligatoriu.

Aceste trei legi încalcă Constituția României. În interiorul lor sunt mai multe prevederi neconstituționale, care au fost ignorate în comisia specială. Aceste măsuri au fost semnalate de societatea civilă și avocați din societatea civilă”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

Acesta a făcut trimitere la sutele de mesaje trimise de români senatorilor pentru a nu vota aceste legi, precum și la petiția lansată pentru apărarea Constituției.

Ați primit de la români sute de mesaje ca să nu votați aceste legi și cu toate acestea vă pregătiți să o faceți.

„Noile legi ale justiției anulează și de jure suveranitatea României. De facto, știam noi că suntem o colonie, dar ne amăgeam cu ideea că mai avem o oarecare libertate”, a subliniat senatorul Cladiu Târziu.

Senatul a votat, luni, pentru supremația legilor europene în fața celor naționale, anulând astfel suveranitatea națională și Constituția României, după cum a relatat RostOnline.

Senatorii majorității PNL-PSD-UDMR au votat „pentru”, iar senatorii AUR și USR au votat „împotrivă”.

Pe același subiect:

Senatorul Claudiu Târziu, despre eliminarea suveranității din Legile Justiției: Toți cei care vor accepta această trădare vădită a intereselor naționale vor da socoteală POPORULUI român!

Petiția poporului pentru apărarea Constituției României

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost