România, prezentă la campionatele Europene și Mondiale de Unifight, din Turcia

România va participa la Campionatul European și la Cupa Mondială de Unifight, întreceri sportive care vor avea loc la sfârșitul lunii octombrie, în  Antalya, Turcia.

Simona Niculescu, secretar general al  Federației Române de Unifight, a anunțat, într-un interviu acordat postului local de televiziune SuperTV, că din lotul României fac parte 12 jucători, atât juniori, cât și seniori.

Unifight, o ramură sportivă recunoscută în România, dar nu foarte cunoscută publicului, reprezintă un sistem sportiv foarte complex.

„Unifight este un sistem sportiv foarte complex care permite sportivilor să deprindă obiceiuri mai bune, să fie educați în spiritul competițional, să nu fie violenți pe stradă. O pregătire atât de complexă înseamnă pentru copii a intra în viața lor de adulți pregătiți, ceea ce din păcate sistemul educațional nu mai face astăzi”, a explicat Simona Niculescu, la SuperTV.

Competițiile din 2022

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul unifight.ro, în perioada 17-20 octombrie va avea loc Campionatul European de Unifight, la Antalya, Turcia. Din data de 21 până pe 24 octombrie se va ține în același loc Cupa Mondială la Unifight, Competițiile sunt deschise copiilor, juniorilor și adulților.

Federaṭia Română de Unifight a fost înființată în 2001.

România a fondat împreună cu Ucraina, Lituania, Azerbaidjan și Letonia, în anul 2001, Federația Europeană de UniFight cu sediul în România, singura federație internațională din această țară (Registrul sportiv M.T.S.). Primul președinte și fondator al Federației Europene (din 2001 până în 2006) a fost Marian Constantin, actual președinte al Federației Române de Unifight și director executiv al Federației Europene.

Din anul 2000, România a participat la competițiile mondiale și europene, unde sportivii români s-au clasat în primele 3 locuri.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „România, prezentă la campionatele Europene și Mondiale de Unifight, din Turcia”

Comentariile sunt închise.