Se reia procesul privind scoaterea statuii lui Mihai Viteazul din centrul municipiului Oradea

Vineri, 7 octombrie 2022, are loc la Oradea o nouă înfățișare în procesul deschis de Asociația Mihai Viteazul împotriva Primăriei Oradea care a dat jos abuziv statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului, anunță Buletin de Carei.

Conducerea Asociaţiei „Mihai Viteazul” a cerut Tribunalului Bihor, încă din mai 2019, să anuleze hotărârea Consiliului Local Oradea nr. 1045 din 2018, prin care s-a decis strămutarea statuii voievodului Mihai Viteazul din Piaţa Unirii în viitoarea Piaţă Emanuil Gojdu.

„Ceea ce face acum primarul Ilie Bolojan, să muţi un monument unde vrei tu, fără să ceri măcar aprobarea proprietarului, este abuz de putere”, a declarat secretarul Asociaţiei Mihai Viteazul, colonelul în rezervă Constantin Moşincat.

Reprezentantul asociaţiei susţine că statuia nu a fost niciodată donată Primăriei, ca să dispună de ea cum vrea și a fost plătită din banii militarilor bihoreni. „Din partea municipalităţii nu există niciun fel de act cu privire la proprietatea statuii”, a mai specificat secretarul asociaţiei.

Statuia lui Mihai Viteazul din Oradea se află la ora actuală în depoul de tramvaie, deteriorată de la manevrări improprii, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost