ZF: Rețelele străine au ajuns să controleze 70% din piața comerțului din România. Câți români trec zilnic pragul unui supermarket

Cu 4.000 de magazine de tipul hipermarketuri, supermarketuri, magazine de discount sau proximitate modernă reţelele străine de comerţ au ajuns să controleze 70% din piaţă, notează Ziarul Financiar.

Spre comparaţie, circa 45.000-50.000 de mici chioşcuri şi alimentare au restul de 30% din vânzări.

Astăzi, unu din patru români trece zilnic pragul unui supermarket sau hipermarket, conform estimărilor făcute de ZF pe baza datelor comunicate de unele reţele. Astfel, aceste companii au ajuns să fie opţiunea de shopping pentru cea mai mare parte a românilor care fie merg la colţul blocului la cumpărături, fie călătoresc zeci de kilometri pentru a ajunge la cel mai apropiat hipermarket.

Doar patru dintre cele opt reţele de retail au răspuns solicitării ZF privind numărul de clienţi  Pentru celelalte, cifrele au fost estimate de ZF  Nu au fost analizate datele comercianţilor de tip cash&carry, care se adresează mai ales companiilor – revânzători şi jucători HoReCa.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „ZF: Rețelele străine au ajuns să controleze 70% din piața comerțului din România. Câți români trec zilnic pragul unui supermarket”

Comentariile sunt închise.