André Ventura, președintele partidului portughez Chega, prezent la București: Finanțările europene NU ne ajută, ne cumpără conștiința! „Avem bani să vă dăm, dacă vă comportați frumos!”

André Ventura, președintele partidului portughez Chega, prezent, sâmbătă, la conferința „Acea Europă în care credem”, a avertizat cu privire la amenințările cu care se confruntă țările membre UE, spunând că se duce un război cultural împotriva identităților naționale.

Liderul partidului conservator Chega a explicat cum finanțările europene din ultimii ani condiționează politic deciziile fiecărui stat membru.

„Dacă vă comportați frumos vă dăm bani, dacă nu, nu ne place de voi și nu vă mai dăm bani”, a subliniat André Ventura

„Toate pachetele de redresare din ultimii ani au impus condiții, condiții politice. Ei nu ne ajută, ne cumpără. Toate țările noastre au nevoie de bani. Pentru reforme, pentru investiții, pentru dezvoltare, pentru sănătate. Însă, una e să te ajute, alta e să te cumpere”, a spus André Ventura.

Acesta a dat exemplu cazul Italiei, cu amenințările șefei CE, Ursula von der Leyen la adresa alegătorilor.

„Vedeți ce s-a întâmplat în Italia. Când rezultatele din alegeri au arătat că dreapta o să revină la putere, Ursula von der Leyen a spus „aveți grijă cum vă comportați frumos, Italia se poate confrunta cu sancțiuni”. Asta nu e democratic! Nu în Europa asta credem!

Trebuie să avem curajul să pornim într-o bătălie ideologică, pentru că altfel o să ne transforme, dacă le dăm această putere o să ne schimbe pentru totdeauna viețile în așa fel încât în 2-3 ani nu o să mai putem să ne întoarcem. Trebuie să luptăm!

Felul în care ei zic că o să ne dea mai mulți bani, o să ne ofere sănătate, securitate, vor să pară blânzi, dar nu sunt.

Cred că e un proverb românesc: Pisica blândă zgârie rău! Asta este Uniunea Europeană! Par blânzi, dar sunt niște pisici înfiorătoare. O să ne luptăm cu aceste pisici și cred că în 2-3 ani o să fim partidele majoritare în UE”, a mai spus liderul partidului conservator Chega, André Ventura.

Pe același subiect:

„Acea Europă în care credem”/ Conferință internațională organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”. Participă lideri de partide, eurodeputați și reprezentanți ai legislativelor naționale din Polonia, Italia, Portugalia, Serbia și România

Conferință eveniment la București. Lideri conservatori din mai multe state europene discută despre viitorul UE. Sorin Lavric: Europa va fi a statelor suverane sau nu va fi deloc!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR), discurs ISTORIC în Palatul Parlamentului: Europa se află astăzi într-o fază de degenerare. Conservatorii sunt chemați să apere normalitatea. Conservatorii sunt anticorpii contra bolii numite neomarxism


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost