Claudiu Târziu (AUR), avertisment PUTERNIC: În caz de război, România NU își poate hrăni cetățenii! Stocurile de grâu din rezerva țării ajung pentru cel mult 10 ZILE (VIDEO)

Rezervele de hrană ale României reprezintă un subiect important în contextul conflictului din Ucraina, însă actuala guvernare nu este preocupată de această urgență națională. Dimpotrivă!

Rezervele de stat ale țării sunt aproape goale! O spune senatorul Claudiu Târziu, care a transmis o solicitare Administrației Rezervelor de Stat.

Răspunsul primit este incredibil și denotă lipsa de grijă a guvernaților pentru poporul român.

„Actuala guvernare a comis o nouă crimă împotriva românilor. Rezervele de stat ale țării sunt aproape goale.

În caz de calamitate sau război, România nu-și poate hrăni cetățenii! Am interpelat Administrația Rezervelor de Stat.

Aceasta ne-a comunicat că stocurile de grâu din rezerva țării constituie doar 100 de mii de tone.

Ceea înseamnă 5 kilograme de grâu pentru fiecare locuitor, o cantitate care ar ajunge pentru maximum 10 zile.

Toate celelalte țări din Uniunea Europeană au stocuri intangibile pentru minimum 2 ani de zile.

În ultimii doi ani rezervele de grâu ale statului au fost completate cu doar  26 de mii de tone, deci cu doar câte 1 kg și 300 de grame pentru fiecare locuitor.

Gândiți-vă că România este grânarul Europei și produce anual o cantitate echivalentă consumului intern pentru 3 ani, deci am putea să ne asigurăm rezerva de stat pentru situații de urgență, astfel încât oamenii să fie protejați și să supraviețuim ca popor.

Avem un război la granițele noastre și contextul regional de securitate continuă să se degradeze.

De aceea, Ministerul Agriculturii a cerut anul acesta creșterea rezervelor statului la grâu până 1,3 milioane de tone, care oricum nu ar fi acoperit necesarul pentru perioada de 2 ani.

Guvernul PSD-PNL-UDMR a neglijat însă această cerere și a redus de trei ori și jumătate stocurile de grâu din rezerva de stat, de la 350 de mii la 100 de mii de tone.

În cazul extinderii războiului din Ucraina și al unui atac al Rusiei împotriva României, am muri de foame, pentru că acest guvern nu lucrează în interes național și nu are grijă de români.

Este un alt motiv pentru care guvernarea PSD-PNL-UDMR trebuie să înceteze și să avem alegeri anticipate”, a transmis, prin intermediul unei înregistrări, liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Pe același subiect:

Ordonanța TRĂDĂRII naționale. Cum a fost afectată agricultura României de un acord semnat în urmă cu 25 de ani pentru un împrumut de la Banca Mondială

Claudiu Târziu (AUR), reacție la restricțiile impuse pentru stocurile de cereale din rezervele de stat: Grav atentat la siguranța alimentară a României!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost