Hugo Lloris, căpitanul echipei Franței, REFUZĂ să poarte banderola LGBT la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

Hugo Lloris (35 de ani), portarul lui Tottenham și al naționalei Franței, a anunțat că nu va purta banderola LGBT la Cupa Mondială din Qatar, conform Sport.ro.

În septembrie, naționalele din Europa calificate la Cupa Mondială au decis, la inițiativa Olandei, să se alăture campaniei „One Love”, iar căpitanii să poarte banderolele LGBT în Qatar. Însă, cum homosexualitatea este interzisă în Qatar, Hugo Lloris a decis să respecte regulile din țara gazdă a Mondialului și să renunțe la banderola respective, notează sursa citată.

„Înainte de a face orice, ai nevoie de acordul FIFA și al Federației. Apoi, intervine și părerea mea personală. E cumva similară cu cea a președintelui Federației. Când primim străini în țara noastră, adesea vrem să se supună regulilor și cerințelor noastre. Eu voi face la fel în Qatar. Trebuie să arăt respect”, a spus Hugo Lloris, citat de Foot Mercato.

Lloris a făcut referire la o declarație recentă a lui Noel Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal, care a spus că „mai degrabă nu aș face asta„ pentru că „jucăm într-o țară pe care trebuie să o respectăm”. Rămâne de văzut cum vor reacționa și celelalte naționale din Europa care plănuiau acest demers.

Pe același subiect:

Steagul LGBT, interzis la Cupa Mondială din Qatar

Cine afișează simboluri LGBT în timpul Cupei Mondiale din Qatar riscă între 7 și 11 ani de închisoare. Anunțul autorităților


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost