Liceul „Mircea Vulcănescu”, din nou în ținta Institutului „Elie Wiesel”. Presiuni la adresa conducerii pentru schimbarea numelui instituției. A fost inițiată o petiție online împotriva institutului

Liceul „Mircea Vulcănescu” din Capitală a ajuns din nou în ținta Institutului „Elie Wiesel”, asupra conducerii fiind făcute presiuni pentru schimbarea numelui instituției, dezvăluie publicația Podul.ro.

Abuzat în repetate rânduri de-a lungul ultimilor ani și finalmente strămutat din fostul sediu, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București se pregătește, în secret, să-și schimbe numele, în urma a numeroase presiuni exercitate la adresa corpului profesoral.

Potrivit sursei citate, directoarea liceului a fost convocată în cursul lunii trecute, la 22 octombrie, la sediul Institutului Elie Wiesel, unde i s-a trasat sarcina de a schimba degrabă numele de ”Mircea Vulcănescu”, fiind avertizată că e mai bine să facă asta la propria inițiativă decât în urma altor demersuri.

După convocarea de la Institutul Elie Wiesel, directoarea liceului a fost telefonată chiar de primarul PSD-ist al Sectorului 4, Daniel Băluță, care a repetat întocmai, cu exact aceleași cuvinte, instrucțiunile deja primite la Institut, totodată prezentându-i procedurile pe care trebuie să le facă pentru a schimba cât mai repede numele de ”Mircea Vulcănescu”.

Toate aceste presiuni exercitate subteran la adresa corpului profesoral, doar pentru a schimba titulatura unui liceu și pentru a îngropa memoria unui intelectual de marcă asasinat în chinuri groaznice de regimul comunist, sunt, în realitate, preluări mizerabile ale acuzațiilor la fel de mizerabile ale tribunalelor militare (zise ale ”poporului”), care se bazau pe anchetele Securității genocidare.

Acest stil este practicat și de cei care se pretează să aplice Legea 217/2015, care repune în practica publică acele acuzații mincinose ce țin, pur și simplu, de rețetarul poliției politice, unde NU contează faptele respectivului, ci ideologia și eticheta care îi erau decise de securiști. E o formă de a compromite și de a ucide victimele din nou și din nou.

În baza acestei legi cu adresă s-a solicitat deseori autorităților locale  schimbarea numelor de străzi și școli sau demolări de statui ale unor personalități precum Vintilă Horia, Mircea Vulcănescu, Petre Țuțea și alții – catalogați drept ”legionari” sau ”profasciști”. Așa s-a instrumentat și retragerea titlului post-mortem de cetățean de onoare al orașului Târgu Ocna acordat lui Valeriu Gafencu, cel supranumit ”Sfântul Închisorilor” de către părintele Nicolae Steinhardt, notează sursa citată.

Petiție privind Institutul Elie Wiesel

În acest context, vă semnalăm că a fost inițiată o petiție privind Institutul „Elie Wiesel”.

„V-am fi profund recunoscători dacă, ținând cont de cele arătate în prezenta, în virtutea atribuțiilor constituționale acordate Primului Ministru, v-ați face datoria față de poporul român și ați desființa acest Institut, sau cel puțin ați opri acordarea oricărei finanțări și l-ați îndepărta de sub coordonarea dvs.. De altfel, sub egida Academiei Române ființează, încă din 1993, Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, instituție de specialitate care se ocupă de studiul ambelor perioade totalitare, atât al cele dintre 1938 și 1944, cât și al celei de după 1945”, se precizează în documentul adresat premierului Nicolae Ciucă.

Petiția se poate semna aici:

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


7 comentarii la „Liceul „Mircea Vulcănescu”, din nou în ținta Institutului „Elie Wiesel”. Presiuni la adresa conducerii pentru schimbarea numelui instituției. A fost inițiată o petiție online împotriva institutului”

  1. Astia de la Elie Wiesel trebuie judecati si condamnati la puscarie pentru activitati ostile statului Roman.

Comentariile sunt închise.